Finalin Adı Gönentermal - Burhaniye

Finalin Adı Gönentermal - Burhaniye

U-16 İl Birinciliğinde eleme usulü oynanan maçlarda Küçükköy Belediyespor`u 4-2 yenen Gönen Termalspor ile Balıkesir Belediyespor`u 1-0 yenen Burhaniye Belediyespor finale kaldı






U-16 İl Birinciliği dün Balıkesir`de başladı. Eleme usulü oynanan maçlarda Küçükköy Belediyespor`u 4-2 yenen Gönen Termalspor ile Balıkesir Belediyespor`u 1-0 yenen Burhaniye Belediyespor finale kalırken Türkiye Şampiyonasına gitmeyi garantilediler.
Dün oynanan ilk müsabakada Marmara Grubu Birincisi Gönen Termalspor ile Körfez B Grubu Birincisi Küçükköy Belediyespor karşılaştılar. Maça hızlı başlayan Gönen Termalspor 3.dakikada Metehan ile 1-0 öne geçti.Küçükköy, 8.dakikada Murat Karşıt 1-1 beraberliği, 17.dakikada Murat Eskiköylü ile 1-2 öne geçti. İlkyarı bu skora sona erdi.

İkinci yarı önde başlayan Körfez takımında takım kaptanı Ali sakatlanınca direnci azaldı. Bu fırsatı iyi değerlendiren Marmara temsilcisi Yeşil-Beyazlılar 60.dakikada İ.Halil`in penaltıdan attığı golle 2-2 beraberliği sağladı. Daha sonra ataklarını sıklaştırıp 65.dakikada sahanın başarılı oyuncularından Soykan`ın golü ile 3-2 öne geçti. Maçın uzatma dakikalarında 80+3.dakikada son sözü Metehan söyleyip attığı golle maçı 4-2 kazanıp finale çıkarken Türkiye Şampiyonasına çıkmayı garantileyen ilk takım oldu.

Dün oynanan ikinci müsabakada Merkez Grubu Birincisi Balıkesir Belediyespor ile Körfez A Grubu Birincisi Burhaniye Belediyespor karşılaştılar. Altyapılardaki eski başarılarından sonra suskunluğunu bozmak için gelen Körfez temsilcisi 13.dakikada kaptan Ramazan`ın ceza sahası dışından attığı golle 0-1 öne geçti. Bu golün şokunu çabuk atlatan Merkez  temsilcisi baskı kurdu ama kaleci Selhan ve defansı geçemeyince ilkyarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı yaptığı değişiklikler ile maça hızlı başlayan ev sahibi konumdaki Kırmızı-Lacivertliler 44.dakikada kazandığı penaltı vuruşunu M.Uğur rakip takım kalecisi Selhan nişanladı. Burhaniye`yi baskı altına alıp risklere giren Belediyespor rakibin 73.dakikada Ekrem ile yakaladığı pozisyonda ceza sahası dışında eli tutan kaleci Enes, kural gereği kırmızı kart gördü. Maçta başka gol olmayınca Burhaniye Belediyespor 1-0 kazanıp finale çıkarken ilimizden Türkiye Şampiyonasına gidecek ikinci takım oldu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli