Firari Sarraf yakalandı.

Firari Sarraf yakalandı.

Vatandaşın birikimlerini hiç edip yurt dışına kaçma planı Gürcistan hudut kapısında hüsranla bitti.

Kuyumcu Berkan Özcan, müşterilerinden aldığı altın ve mevduatları geri vermeden kaçması üzerine hakkında yurtdışı yasağı ve yakalama kararı çıkartılmıştı.

Berkan Özcan, Artvin´in Hopa ilçesinden Gürcistan´a çıkmak üzereyken yakalandı. İfadesi alınan kaçak sarraf tutuklanarak cezaevine kapatılırken, Sarraf hakkında Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığına Dolandırıldıkları iddiasıyla şikâyette bulunan kişi sayısı da 17´ye yükseldi.

/resimler/2018-2/6/1251332910618.jpg

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan olayda, 1,5 yıldır Kaşif Acar Caddesi üzerinde kendi adını taşıyan kuyumcu dükkanında hizmet veren Berkan Özcan, dükkanı açtıktan sonra iddialara göre; müşterilerinden ?Ben sana ihtiyacın olunca veririm, kâr ettiririm? diyerek ucuza altın satarak kişilerden mevduat topladı ve karşılığında kişilere alacaklarının bulunduğuna ilişkin kartvizit verdi. Ayrıca müşteri çekmek için promosyonlar dağıtıp yayın organları ile vatandaşın güvenini kazanan kuyumcu, ?dükkân camına 1 saat alana 2 saat bizden hediye?diye yazdı.

Sarrafın yaklaşık 10 gün önce çok sayıda kişiden mevduatlarını toplayarak kayıplara karışmasının ardından ilk olarak senet karşılığı alacağı bulunan bir kişi icraya başvurarak alacaklarının tahsili için kapalı durumda bulunan kuyumcu dükkânını icra memurları ile birlikte polis eşliğinde açtırdı. Burada yapılan incelemede vitrinde bulunan bileziklerin sahte olduğu anlaşıldı.

Bandırma´da sarraf Berkan Özcan mevduatlarını kaptıran kişiler Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığına giderek dolandırıldıkları iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Şikâyetler 17´ye ulaştı ve Berkan Özcan hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

29 Ocak tarihinde ilk olarak H.A. isimli kişi, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı´na başvurarak, ?Berkan Kuyumculuk? isimli işyeri sahibinin, altın vermek karşılığında kendisinden 50 bin lira aldığını, şüphelinin de kartviziti arkasına şikayetçiye vereceği altın miktarını yazdığını, ancak şüphelinin altınları vermeden kaçtığını iddia ederek şikayette bulundu. Ayrıca Başsavcılığa kuyumcudan alacakları bulunan 17 kişi daha suç duyurusunda bulunurken, Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılarak yakalanması için emniyet müdürlüğüne talimat verildiği, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi. Kaçak sarraf Pazartesi günü Artvin´in Hopa ilçesinde Gürcistan´a çıkmak üzereyken Sarp sınır kapısında yakalandı. İfadesi alınan şüpheli tutuklanarak Arhavi cezaevine gönderildi. Sarrafın ifadesinde ?Mağdurların parasını geri ödeyeceğim? dediği öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Firari Sarraf yakalandı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli