Fotem Gönen`de yüzmeyi öğretiyor.

Fotem Gönen`de yüzmeyi öğretiyor.

GÖNEN /Burak DEMİRELLİ Gönen`de Folklor Tanıtım ve Eğitim merkezi olarak faaliyet yürüten FOTEM okulların kapanması ile birlikte toplumsal gereksinim Yüzme kurslarını başlattı.
FOTEM`in 1. Dönem yüzme kursuna 32 kursiye kayıt yaptırdı.
Eğitmenler Çiğdem Aydoğan, Büşra Turnadereli Başar ve Murat İbiş gözetiminde 3 hafta süre ile kurs görecek olan kursiyerler eğitimlerine başladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan yetkililer; "Yaz aylarında serinletirken, stresimizi alan ve kaslarımızı güçlendiren yüzme sporu, ergenlik döneminde ise beden gelişimini hızlandırıyor.

Bu nedenle ergenlik dönemindeki gençler ve çocukların yüzme sporu yapması daha yararlı sonuçlar vermektedir. 1 saat yüzen kişi, ortalama 500 kalori harcıyor. Su bir dirençtir ve suya karşı kulaç atarak verilen mücadele özellikle çocuklara kas gelişimin yanı sıra özgüveni de kazandırır. . 4 yaşından itibaren çocuklara yüzme alışkanlığı kazandırılmalıdır. Ülkemizde nüfusun yarıdan fazlası yüzme bilmiyor. Avrupa ülkelerinde ise yüzme, ilköğretim okullarında zorunlu ders olarak okutuluyor. Yüzmeyi en iyi havuzda eğitmen eşliğinde öğrenmelidir.

Denizde küçük bir dalga ve su yutma nedeniyle hissedilen korkunun bazen ömür boyu etkisini sürdürerek kişiyi su sporlarından uzaklaştırmaktadır.yüzmenin, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde yaygın bir spor dalı değildir., bu sporun yaygınlaştırılması için tesis sayısının artırılması gerekiyor. GÖNEN FOTEM Genç ve Spor Kulübümüz ülkemizde yüzme sporunun gelişmesi ve yüzme sporuyla ilgilenen çocuk sayısını arttırmayı hedeflemiştir" dedi.



ayşe sandal
18.06.2012 18:47:14
fotemin yüzme kursuna katıldım çok memnun kaldım fakat bu yıl kurs düzenlemedikleri için üzüldüm inşallah seneye olurda katılırım.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı