FOX'tan, Artvinlileri ayağa kaldıran dizi

FOX

FOZ'un "Hudutsuz Sevda" Dizisi, Artvin'lileri Huzursuz Etti: Dernek Başkanı Soner Atabek Tepkisini gösterdi. "Bu dizi amasız, fakatsız yayından alınmalı"

Hudutsuz Sevda Dizisi, Artvin'i Huzursuz Etti: Dernek Başkanı Soner Atabek Tepkisini Gösterdi

Dün akşam FOX TV'de yayınlanan "Hudutsuz Sevda" isimli dizinin ilk bölümü, Artvin'de yaşayanları endişelendirmeye devam ediyor. 

Dizinin konusu, dizide kullanılan şive ve özellikle kan davasına yer verilmesi nedeniyle eleştirilerin odağında yer alan, diziye bir tepki de Dünya Artvinliler Dernek Başkanı Eğitimci Yazar Soner Atabek'ten geldi. 

Dizi, Artvinli bir gencin İstanbul'a sürülmesi sonucunda yaşadığı intikam duygusunu hikâye ediyor. Ancak dizi, şehrin sakin ve kültürlü yaşam tarzına uymayan bir şekilde Karadeniz'i ve Artvin'i şiddet, kan davaları ve mafya unsurlarıyla birlikte göstermesi nedeniyle eleştiriliyor.

Dünya Artvinliler Dernek Başkanı Eğitimci Yazar Soner Atabek, dizinin Artvin'i yanlış temsil ettiğini ve şehrin kültürünü, yaşam tarzını hiçbir şekilde yansıtmadığını söyledi. Atabek, "ARTVİN gibi bir yerde çekilecekse, zor coğrafyada yaşam mücadelesinin, doğanın, çevrenin, sanatın, eğitimin, dostluğun, saygının, sevginin dizisi ya da filmi çekilsin. Çünkü bu kent ‘’Atabari’’ diyarıdır. Cumhuriyet kentidir. Okuma yazma oranı en yüksek olan kentlerden biridir. Cemaatin, tarikatın olmadığı, kadının her alanda kendini ifade ettiği, Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanının seçildiği, 4 dilin konuşulduğu, 4 dilden türkülerin söylendiği, kardeşliğin, dostluğun her daim hissedildiği, çok özel bir kültüre sahip bir ilde bu şekilde Artvin'i anlattığını iddia ettiğiniz bir diziyi çekmeyin. Bizi hiçbir şekilde temsil etmeyen bir diziyle bizi tanıtmaya kalkmayın. Buna kaş yaparken göz çıkarmak denir. Zaten bu kadar çok silahın kaçakçılığın, kanın, vahşetin öne çıktığı bir dizi furyası varken, bir de buna ne gerek vardı. Hem de güzel Artvin’imizin müstesna adını kirletme uğruna...

Atabek, Artvinliler olarak daha eğitici, öğretici, sosyal sorunları ele alan ve şehrin değerlerine saygı gösteren dizi veya filmlerin çekilmesine ise destek olacaklarını belirtti. "Bizim değerlerimizi, kültürümüzü, yaşam tarzımızı anlatan tüm yapımlara hepimiz ihtiyaç duyduğumuz gibi sonuna kadar da destekleriz. " diyerek bu konudaki görüşlerini ifade etti. 



Şadiye Neşe SUBAŞİ
23.09.2023 07:57:42
Aynen öyle Başkanım çok rahatsız edici bir dizi çekmişler. Bizim silahla zulümle zalimle işimiz olmaz. Derhal yayından kaldırılmalı bizim bu tiplerle hiç alakamız işimiz yok

Şadiye Neşe SUBAŞİ
23.09.2023 07:57:43
Aynen öyle Başkanım çok rahatsız edici bir dizi çekmişler. Bizim silahla zulümle zalimle işimiz olmaz. Derhal yayından kaldırılmalı bizim bu tiplerle hiç alakamız işimiz yok

Şadiye Neşe SUBAŞİ
23.09.2023 07:57:43
Aynen öyle Başkanım çok rahatsız edici bir dizi çekmişler. Bizim silahla zulümle zalimle işimiz olmaz. Derhal yayından kaldırılmalı bizim bu tiplerle hiç alakamız işimiz yok

Alper Tunga ACAR
23.09.2023 11:00:28
Çekilen bu dizi film, değerli başkanımızında belirttiği gibi bizden olan bir şeyleri yansıtmıyor.Konuşulan şive dahi bizi temsil etmiyor.Sahil kısmında belki bu şive kullanılıyor olabilir lakin Artvin merkez,Ardanuç Şavşat ve Yusufeli'nde böyle bir şive yok.Biz böyle kaba,zorba ve asi bir toplum hiç değiliz.Bizim yöremizi başka yörelerle karıştırmasınlar.Bölgemiz çok etnik siteye sahiptir buda bizim dostana bağlar çerçevesind içiçe yaşama kültürümüzün bir göstergesidir.Daha önce de buna benzer bir dizi vardı ve yayından kaldırılmıştı.Kimse bölgemizde başka hesaplar içine girmesin.

Şentürk Akyüz
23.09.2023 21:37:32
Artvin'e Artvinin ne dunune ne bugunune yakışmayan iftira gibi bir dizi .Dizide anlatılan ruh hastası gibi çocuklar çok eşli adamlar Artvinin ruhuna aykırı. Artvin huzurlu merhametli insanı değerleri olan bir halkın kentidir.

Havva Arslanalp
24.09.2023 23:58:38
Öncelikle bir Karadenizli olmakla gurur duyuyorum,kendim Trabzon luyum lakin 25 yıllık Artvin Arhavi geliniyim. İzlendigim andan itibaren esefle kınıyorum hiç bir şekilde de oranın insanını yansıtmıyor ne konuşması ne Ahlak dışı davranışları,kan davası gerçekten tamamen çirkin bir iş çıkarmışlar.cok da fazla bir şey yazmaya gerek diğer arkadaşlar çok güzel ifade etmişler. Bu nedir ya Ülkemizin hiç bir yöresinde böyle vahşet olamaz yeter artık sırf bu yüzden TV izleyemiyorum hiç bir dizi bizim degerlerimizi yansıtmıyor bizleri böyle dizilerle aşağılamalarına izin vermemeliyiz.(bir kaç dizi var haksızlık olmasın).

Mustafa Kemal Aktaş
18.12.2023 17:22:43
Ben Kocaeli Çayırovads Yaşıyorum. Kocaeli Kandıralıyım. 43 Senelik Çayırovalıyım. Değerli Artvinli Komşularımızla En Ufak Bir Tartışmamız Olmadı Çok Şükür. Hepsi Şeker Gibi İnsanlar! Bende Bu Diziyi İzliyorum. Dizideki Etik Dışı Hareketleri, Konuşmaları, Hep Yasadışı Suçları, Mafyaları ve Mafya Aîleleri! Hiçbir Şekilde Artvine ve Artvinin Değerli Güzel Cumhuriyetçi İnsanlarına Mâl Edilmesini Kesinlikle Kabûl Etmiyorum! Buradan Protesto Ediyorum! Trabzon'da Soylu'nun Memleketinde Çekilseydi Daha İsabetli Olurdu!

Anahtar Kelimeler: ' Artvinlileri ayağa kaldıran
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı