Fuar gezisi azap oldu

Fuar gezisi azap oldu

Rakip firma şikayeti, Tarım fuarına giden Bandırmalı çiftçileri yollara döktü

 Bandırma Ziraat Odası, Bursa Tarım Fuarı için yola çıktığı 30 minibüs, yaklaşık 400 çiftçi Karacabey´de trafik sorgusuna takıldı.

/resimler/2019-10/12/2345338913294.jpg

İddiaya göre Bursa Tarım Fuarı için yola çıkan 30 adet S Plakalı araç, gelen şikayet ihbarı üzerine Karacabey´deki polis kontrol noktasında durduruldu.

Yasa gereği S Plaka araçların bulundukları şehir dışına çıkmaları yasak olduğu için, durdurulan servis araçları 3 saatten fazla polis kontrol noktasında bekletildi.

Yüzlerce Bandırmalı çiftçinin mağdur edildiği olayda kısa süreli gerginlikler de yaşanırken, en sonunda yetkililerin devreye girmesiyle izin alındı ve Bandırmalı çiftçiler geç de olsa Bursa Tarım Fuarı´na hareket etti.

/resimler/2019-10/12/2346025632435.jpg

Bandırma´daki 2 servis şirketinin rekabeti yüzünden yüzlerce çiftçinin mağdur edildi.

Bandırmalı çiftçileri Bursa Tarım Fuarı´na götürmek isteyen Bandırma Ziraat Odası, Karacabey girişinde şok eden bir durumla karşılaştı. S Plakalı araçların bulundukları şehir dışına çıkmalarının yasak olması nedeniyle Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne şikayet ihbarı yapıldı. Kanun gereği görevini yapmakla mükellef olan Karacabey polisi de, ilçe girişindeki polis kontrol noktasında Bandırmalı yaklaşık 400 çiftçiyi taşıyan 30 S Plakalı aracı durdurdu. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran çiftçiler, saatlerce Karacabey girişinde bekletildi.

/resimler/2019-10/12/2346262039134.jpg

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ile S.S. Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve bölgenin tarımda duayen isimlerinden Hasan Karahasanoğlu da olay yerine giderek sorunun çözümü noktasında uğraş verdi. Ancak uzun süren prosedürden dolayı 3 saati aşkın bir süre Karacabey´de polis kontrol noktasında bekletilen Bandırmalı çiftçiler, adeta isyan etti. Tepkilerini dile getiren çiftçiler, ?Böyle saçma ve rezalet bir durum olmaz. Tamamen kamu hizmeti güden bu gezi nedeniyle saatlerce burada bekletiliyoruz. Sonuç olarak burada gizli bir iş yapılmıyor. Amacımız Bursa Tarım Fuarı´na giderek, tarım ve hayvancılıktaki yenilikleri yerinde görmekti. Ancak kişisel hırslara biz kurban edildik.? dedi.

/resimler/2019-10/12/2346551102239.jpg

Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez de, 400 çiftçinin mağdur edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını savunarak, ?Kurum olarak daha önce de en az 15 kez yine bu tarz minibüslerle çiftçilerimizi tarım fuarlarına götürdük ve böyle rezaletlerle hiç karşılaşmadık. Ancak bu kez böyle bir mağduriyetle karşı karşıya kaldık. Bandırma Ziraat Odası olarak, servis araçlarını gelen en uygun teklife göre ayarlıyoruz. Bursa Tarım Fuarı´na gitmek için de kurumumuza en iyi teklifi veren servis firmasıyla anlaştık. Ancak aldığımız bilgiye göre diğer rakip firma yetkilileri, S Plakalı araçlarla ilgili Karacabey polisine ihbarda bulunmuş. Açıkçası bu ihbar yüzlerce çiftçimizi mağdur etmiştir. Bu sorun er ya da geç çözülür ama yüzlerce insanın mağdur edilmesi kabul edilemez. Ayrıca, olayın başından sonuna kadar bizlerin yanında olan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Sayın Erhan Erdem ile S.S. Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Sayın Hasan Karahasanoğlu´na da teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Ardından saatler süren bekletilme sonrası yapılan görüşmeler neticesinde ilgili birimlerden izinler alındı ve Bandırmalı çiftçiler geç de olsa Bursa Tarım Fuarı´na hareket etti. Ayrıca, Karacabey polisi, ilgili servis firması hakkında da kanun gereği yasal işlem başlattı.

NEVZAT ÇAKIR ? KARACABEY YÖREM GAZETESİ

/resimler/2019-10/12/2347255165330.jpg



Anahtar Kelimeler: Fuar gezisi azap oldu
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli