Futbol Cenneti

Futbol Cenneti

2. Geleneksel Köyler arası Kuşcenneti Futbol turnuvasında 53 karşılaşma geride kaldı.

2. Geleneksel Köyler arası Kuşcenneti Futbol turnuvasında 53 karşılaşma geride kaldı.

2. Geleneksel Köyler arası Kuşcenneti Futbol turnuvası organizasyon başkanı Kuşcenneti muhtarı Murat ÖZGENÇ; “2. Geleneksel Köyler arası Kuşcenneti Futbol Turnuvamız tüm heyecanı ile devam ediyor.

Son dört takımdan yenenler için Final bileti cepte olacak. Yenilen takımlarda ise 3. lük için son kez sahaya çıkacaklar. 

57 maçlık spor şöleninde sona yaklaşılırken; 18 takım üç ayrı grupta korakor bir yarış. Üç takım Karacabey, bir takım Manyas ve bir takımda MKP ilçemizden katılım sağladığı organisyonda 13 takım ile Bandırma ilçemizin kırsal mahalleleri yer alarak yarış başlamıştı.

M.K. Paşa'dan katılan şampiyonluğun iddialı takımlarından Durumtayspor bir yabancıya müsaade edilirken iki yabancı sporcu ile oynaması dikkatlerden kaçmadı. İstenen evraklarda zamanında gelmeyince organizasyondan genel şartlara ve kurallara uymadığı için ihraç edildi. 

Çeyrek final kuralarında daha sonra çoğunluğun kararıyla hareket edilerek karara bağlanarak yapılacak oylama ile yapılan uygulamada teknik hata nedeniyle altı takımın kabul ettiği Aksakal ve Yeni Yenicespor'un çekimser kalarak kuraların tekrarlanması talebi reddedilince basın harika. Kimisi torununu için kimisi evladı için stattaki yerini almaları muhteşem. Artarak devam eden bayan taraftarların spor sevgisi kayıtsız şartsız her kesimden takdir topluyor. Maçlara gelemedikleri zaman ise Canlı yayınları kaçırmadıklarını ifade eden yüreği güzel sporseverlere ayrıca teşekkür ediyoruz.

Kuşcenneti 2. Geleneksel Futbol Turnuvasında 2023 yılı içinde oynanan 53 maç ve 4860 dakika geride kaldı. Tek maç penaltılarla sonuçlandı. İki maç uzatmalarda gelen gollerle sonuca gidildi.

Haklarını aramaları da sonucu değiştirmeyince daha önce planlanan maç takvimine uyarak sportif anlamda olumlu düşünerek Aksakalspor ile Yeniyenicespor sahaya çıktıkları maçta Yenicespor sahadan 2-0 net bir skorla ayrılarak Aksakalspor'u devre dışı bırakmış oldu.

Doğaspor Kırmızı Kart sonrası sahadan çekildi.

Cumartesi günü çeyrek final de Doğaspor ile Cennetspor arasında oynanan maçın ilk devresi sonlarına gelinirken daha önce sarı kartı olan Doğaspor'lu 10 numaralı Misafir statüsünde takımda yer alan tecrübeli sporcu Kenan TAŞKOPARAN ikinci sarı karttan İHRAÇ olunca Doğaspor takımı sahadan çekti. Bu durumda 1-0 önde olan Cennetspor hükmen galip sayılarak tur atlamış oldu. 

Özellikle olgun yaşta ki hanımefendiler, beyefendiler, ablalar, teyzeler yoğun ilgiyle maçları Cennet Parktan takip etmeleri Çeyrek final maçlarında karşılaşan takımlar muhteşem mücadele sonrası atılan gollere engel olmayınca yarış dışında kalarak veda ettiler.

Çeyrek Finaller ve sonuçları 

Yeniyenicespor 2-0 Aksakalspor

Gölyakaspor     2-1 Kızıksaspor 

Dedeobaspor   3-1 Çavuşköyspor

Cennetspor      1-0 Doğaspor veda eden takımlar oldu. 

Müsabakalarda takımlar 302 gol atılırken gol krallığında yarış devam ediyor. Cennesporda Kaptan Bilal ÇETİN, Yeniyenicespor ve Gölyakasporlu Burak YILMAZ' ın 6 şar golü var. Cennetspor'lu Yusuef - Dedeobaspor da Emirhan OĞUR ve Sertaç SALIN 4 golü bulunuyor. Son maçlarda gol krallığı da kıyasıya devam edeceğe benziyor. Bursa Genç Futbol Hakemleri kadrosunda yer alan hakemlerimiz ise 156 Sarı kart ve 18 kırmızı Kart gösterildi.

Yarı Final vizesi alan takımlarımızın maç programı

54. maçımız 20: 00’de Yeni Yenicespor & Gölyakaspor ile oynayacak

55. maçımız ise saat 22: 00'de Cennetspor & Dedeobaspor ile olacak.

Yarı final maçları 13 Eylül 2023 Çarşamba günü Cennet arenada sahne alacaktır. 

16 Eylül C.tesi Akşamı oynanacak maçlarla son bulacak. 

Final programı ise 56.  maç üçüncülük 15: 00 da ve 57. maç ise final maçı olarak saat 18: 00 de belirlenmişti. İki maç arasında ise gösteri maçı muhtarlar ve kaptanlar ile özel misafirlerin forma giyeceği davetliler maç yapılması planlanıyor. 

Maç öncesi ve sonrası yapılan röportajlarda duygulara ferman olunurken centilmence geçen maçlarda zaman zaman da gerginlik oluyor. Güvenlik için destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Yücel YILMAZ' ın destekleriyle gerçekleştirilen organizasyonda Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ve Bandırma İlçe Jandarma komutanlığının destekleriyle yerinde ve zamanında alınan tedbirler le çok fazla abartılacak bir sıkıntı oluşmadığı görüldü.”



Anahtar Kelimeler: Futbol Cenneti
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı