“Galatasaray-Bandırmaspor maçının hakem ataması yanlıştı”

“Galatasaray-Bandırmaspor maçının hakem ataması yanlıştı”

Eski hakem ve yorumcu Fırat Aydınus; “Galatasaray-Bandırmaspor maçının hakem ataması yanlıştı”

Eski hakem ve yorumcu Fırat Aydınus; “Galatasaray - Bandırmaspor maçının hakem ataması yanlıştı”

Eski hakem Fırat Aydınus, TV 8,5 kanalındaki “Son Karar” programında, 6 Şubat’ta, Ziraat Türkiye Kupası’nın son 16 turunda oynanan Galatasaray- Bandırmaspor maçının hakemiyle ilgili düşüncelerini de açıkladı.

Fırat Aydınus, programın moderatörü Müjdat Muratoğlu’nun, kendisine yönelttiği “Bu maçtan sonra Bandırmaspor cephesinden hakeme yönelik tepkiler vardı. Maçın hakemi Muhammet Ali Metoğlu’ydu. Hakemi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Maçın hakemi konusunda psikolojik bir değerlendirme yapmak istiyorum. Bir Süper Lig takımıyla 1. Lig takımı arasındaki maça mutlaka Süper Lig hakeminin atanması doğrudur. Ama bu hakemin de en az 2 yıldır Süper Lig’de düdük çalması gerekir. Bu maçtaki hakem atamasında buna uyulmadığını görüyoruz. Muhammet Ali Metoğlu, henüz 1 ay önce Süper Lig hakem kadrosuna alındı. Bu atamanın, hakemin psikolojisi açısından yanlış olduğunu düşünüyorum.”

Bilindiği gibi söz konusu karşılaşmayı Galatasaray 4-2 kazanırken, sarı-kırmızılı takımın iki golü penaltıdan gelmişti. Hakem, bu penaltı kararlarını VAR’ın uyarısıyla vermişti. Yine karşılaşmada Bandırmaspor’un kaydettiği bir gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmamış, penaltı beklediği bir pozisyon da değerlendirilmemişti.   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı