Galatasaray Futbol Okulu’nda cumhuriyet kutlaması

Galatasaray Futbol Okulu’nda cumhuriyet kutlaması

Başkan Hakan Yücel, “Cumhuriyet, aydınlanmanın adıdır. Cumhuriyet, 100 yıl önce yakılan bir meşaledir”

Bandırma Galatasaray Futbol Okulu’nda cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı.

Tüm sporcuların ve teknik adamların katıldığı kutlama programı cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından konuşan Bandırma Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hakan Yücel, “Cumhuriyet, aydınlanmanın adıdır. Cumhuriyet, 100 yıl önce yakılan bir meşaledir” dedi. Yücel, Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andıklarını belirtti.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından “Gençliğe Hitabesi” ve “Gençliğin Ata’ya Cevabı” seslendirildi.

Törenden sonra spor okulu öğrencilerinin yaptıkları maçları İstanbul Florya’dan gelen Galatasaray’ın alt yapı antrenörleri izledi.    ÖNDER BALIKÇI

Bandırma Galatasaray futbol okulu yönetim kurulu başkanı Hakan YÜCEL’in CUMHURİYET'İN 100. YILI KONUŞMA METNİ

Sayın öğrenciler, veliler...

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. 

İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Bizlere ve sizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir cumhuriyet. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin Müftü Ahmet Hulusilerin sesidir cumhuriyet.

Sözlerimi Atatürk'ün bir sözü ile bitirmek istiyorum.

"Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz"

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.  Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı