Gastronomi’nin “A” takımı Ocaklarda buluştu

Gastronomi’nin “A” takımı Ocaklarda buluştu

Tanova Beach’taki buluşmada şef Emre Oruç’un menüsü konuşuldu.

Hizmet sektöründe Uluslararası beklentilerin olmazsa, olması “Gastronomi” Türk mutfağının da önceliği oldu.

Kültür ve sanat dünyası yanı sıra spor dünyasının ayrıntılı beklentisi olan “gastroloji” birçok hekiminde hastaları için önerdiği menü ile hayatımızdaki yerini aldı.

Özellikle marka otel ve lokantaların konusunda uzman “Gastronomi” bilgisine sahip aşçı ve şef istihdamına yönelik beklentileri Türkiye’de Aşçı ve şeflerin örgütlenmesini gündeme taşıdı.

Bu anlamda kuruluşu gerçekleştirilen Türkiye Aşçılar ve Şefler federasyonu beklentilere yönelik eğitim çalışmaları yanı sıra aylık olağan toplantılarını ülke coğrafyasının farklı adreslerinde bir araya gelerek, toplandıkları yörenin iklimsel özellikleri ile yetişen ürünleri ele alınıyor.

Bu noktada önceki akşam Erdek-Ocaklar Tanova Beach’ta toplanan Türkiye Aşçılar ve şefler federasyonu Başta Genel Başkan Bayram Özrek, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ali Şen, Başkan yardımcısı, Şef Hüseyin Kocabey, Genel sekreter, Şef Emre Oruç, Yönetim kurul üyesi, Şef Turgut Çetin, Yönetim kurulu üyesi, Şef İbrahim Özdemir,  Otelcileri temsilen, İşletmeci Mehmet Tepşik ve Ev sahibi kimliği ile işletmeci Halit Uras hazır bulunduğu toplantıya davet üzerine icabet eden Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek’in ilk yıllardaki etkili turizm yapısına kavuşması için yerel yönetim olarak her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Genel sekreter, Şef Emre Oruç, beklentilere yönelik, nitelikli sunumların eğitim güncellemesi ile en üst noktada hizmet vermeleri için federasyon olarak çalıştıklarını açıkladı.

Türkiye Açılar ve Şefler federasyonu Genel Başkanı Bayram Özrek ise; “Bizler Türkiye Aşçılar ve şefler federasyonu olarak Erdek-Ocaklardaki temaslarımızdan son derece memnun kaldık” derken bölgesel ürünlere yönelik yemek yarışmaları ile turizmde potansiyel olan Erdek’in tanıtımı ve farkındalığını arttırıcı etkinliklere her zaman katkıda bulunacaklarını söyledi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı