Gazeteci Balıkçı, kitabını imzaladı

Gazeteci Balıkçı, kitabını imzaladı

?Gazetecilik Sevdam? kitabının imza günü ve söyleşisi ilgi gördü

Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı´nın, ?Gazetecilik Sevdam? isimli yedinci kitabının imza günü ve söyleşi ilgi gördü. Etkinlikte seçkin bir konuk topluluğu hazır bulundu.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, belediye nikah salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Balıkçı, 1972 yılından bu yana içinde bulunduğu gazetecilik mesleğinde hiçbir zaman nefret diline başvurmadığına dikkati çekerken, şunları söyledi:

?Eğer doğru ve dürüst yapıldığında dünyanın en saygın meslekleri arasında gazetecilik, öğretmenlik de doktorluk gelir. Gazetecilik, bir insan mesleğidir. Sevgi ve heyecan gerektirir. Gazeteci, kimin sesi olacaktır? Elbette ki, halkın sesi olmalıdır. Ancak günümüzde yaygın basınının çoğunluğu, ne yazık ki halkın sesi olmak yerine, zaten sesi güçlü çıkanların hoparlörü durumuna gelmeyi tercih ediyor. Bozulma, medyamızın 1990´lı yıllarda siyaset mimarlığına soyunmasıyla başladı. Böylece siyaset ile medya iç içe geçerek, ?siyaset-medya-ticaret´ ilişkisi ortaya çıktı. Ancak gazeteciliğin özünde eleştiri vardır. Başarıya ulaşmak için başta siyasiler olmak üzere herkes bu eleştirilerden yararlanmalıdır.?

Balıkçı, yazmaktan hiç yorulmadığını, tam tersine ?yazarken dinlendiğini? sözlerine ekledi.

Ardından konuklar, gazeteci Önder Balıkçı´nın gazeteciliği ve kişiliği hakkındaki düşüncelerini, çeşitli anılarla süsleyerek dile getirdiler.

Etkinlik, Bandırma Belediyesi başkan vekili Sami Türkmen´in, gazeteci-yazar Önder Balıkçı´ya plâket sunumu ile sona erdi.

/resimler/2017-12/16/1911433807652.jpg

           ÖNDER BALIKÇI´NIN ÖZGEÇMİŞİ

18.10.1953´te, Bandırma´da doğan Önder Balıkçı, 1972 yılından beri gazetecilik yapıyor.

Gazeteciliğe 1972 yılında, Bandırma´da, ŞEHİR Gazetesi´nde başlayan Balıkçı, daha sonra 1975-2006 yılları arasında, Bandırma´nın günlük yerel gazetelerinden GERÇEK´in çatısı altında, muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine kadar çeşitli görevlerde bulundu. Hâlen, Bandırma´daki çeşitli yerel gazeteler ve internet siteleri, Balıkesir ve Erdek gazetelerinde haber, söyleşi ve köşe yazıları yayınlanan Balıkçı, Balıkesir İl Temsilciliğini yürüttüğü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin yayın organı BİZİM GAZETE´nin de yazarları arasında yer alıyor.

PEN üyesi olup, ?Sürekli Basın Kartı? taşıyan, Ahmet Pesen ile birlikte hazırladıkları altı belgesel araştırma kitabı daha olan Balıkçı´nın, gerek Bandırma ve gerekse ülke düzeyinde aldığı çok sayıda mesleki ödülleri bulunuyor.

/resimler/2017-12/16/1912071620621.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli