Gazeteci Levent Gültekin: “Türkiye Ortadoğu ülkesine dönüştürülmek isteniyor”

Gazeteci Levent Gültekin: “Türkiye Ortadoğu ülkesine dönüştürülmek isteniyor”

“4. Bandırma Kitap Günleri”ne gazeteci-yazar Levent Gültekin de katıldı.

“4. Bandırma Kitap Günleri”ne gazeteci-yazar Levent Gültekin de katıldı.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen söyleşide konuşan Gültekin, kendisinin de bilmediği bir senaryo yazarının, Türkiye’yi adım adım Ortadoğu ülkesi yapmaya götürdüğüne dikkati çekerek, “Bu oyunu birlikte mutlaka bozmalıyız” dedi.

Bunu gerçekleştirmek için Türkiye’yi İslamcı otoriter bir ülke durumuna dönüştürmek için alevi-sünni ve Kürt ayırımını körüklediklerini vurgulayan Gültekin, 2023 seçimlerinin önemine de dikkati çekti.

2023 SEÇİMİ KAYBEDİLİRSE ÜLKE ELDEN GİDER

2023 seçiminin bir makam seçimi olmayıp, ülkenin geleceğini yakından ilgilendirdiğinin altını çizen Gültekin, şu değerlendirmede bulundu:

“Eğer 2023 seçimi kaybedilirse ve AKP yine iktidarda kalırsa ülkeyi kaybederiz. Bugün, yeni bir Atatürk bekleme zamanı değildir. Hepimiz birer Atatürk olmak ve duruma el koymak zorundayız. Hepimizin Atatürk olmaya ihtiyacı var. Atatürk’ün en önemli özelliği cesareti ve kararlılığıydı. Biz de böyle davranmak zorundayız. Ülkemizi Suriye gibi bir Ortadoğu ülkesi yapmak isteyenlere ‘dur’ demek zorundayız. Bu seçim, ülkenin varlık-yokluk seçimidir. Sesinizi yükseltin. Bu oyunu bozmak zorundayız. Oyunu bozamazsak ülkeyi kaybedeceğiz. Eğer 2023 seçimi kaybedilirse CHP’nin başında kimin olacağının da anlamı yoktur. Bugün ülkeyi her alanda gasp etmiş bir iktidar var. Korku toplumu yaratıldı. Buna karşı çıkabilmek zor gibi gözükse de birlikte hareket edersek başarırız. Ülkemiz için yazılan bu senaryoyu mutlaka bozmalıyız.”

Söyleşinin ardından gazeteci-yazar Levent Gültekin’in plâketini Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Sibel Karabacakoğlu verdi.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı