Gazeteci Mustafa Mutlu, Aysan`a Sordu: "Erdek`te neden 10. Yıl Marşı`nı Çaldırmıyorsun`"

Gazeteci Mustafa Mutlu, Aysan`a Sordu:

Gazeteci Mustafa Mutlu, Aysan`a Sordu:

"Erdek`te neden 10. Yıl Marşı`nı Çaldırmıyorsun?"
VATAN Gazetesi köşe yazarı Mustafa Mutlu, 15 Haziran 2011 tarihli köşe yazısında, ilçemiz Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a bir soru yöneltti:
Mutlu`nun, AKP`li başkan Aysan`a, "Günün Sorusu" başlığı altında yönelttiği soru şöyle:
"Erdek`ten kalkıp, Avşa, Paşalimanı ve Marmara adalarına giden büyük gezi motorlarında, yıllardır, her limana giriş ve çıkışta, 10. Yıl Marşı çalınırdı?Bu, hoş bir gelenek hâline gelmişti. Duydum ki, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, halkın yoğun talebine karşın bunu yasaklatmış?Sorum, kendisine:
Neden?"
Olayla ilgili düşünceler
-----------------------------
Sedat Önder(Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı):
"Olayı öğrenince şaşırdım. Bu olay, Rize`de, bu yörenin halk oyunlarının yasaklanması gibi bir şey! Ancak asıl şaşırdığım bir nokta ise şudur: Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan`ın, Atatürk`e sevgisini de çok iyi biliyorum. İş yerinde, Atatürk`ün, çok sayıda özel fotoğrafını da görmüştüm. Dilerim, olayda bir yanlış anlaşılma vardır ve 10. Yıl Marşı, Erdek`e gelen bu motorlarda yine çalınır. Dileğim, artık Erdek`in isminin, dış basında olumsuzluklarla değil, güzellikleriyle dile gelmesidir. Erdek`i, her çeşit kişisel çekişmeden uzak bir şekilde, el ele vererek, ekonomik yönden geliştirmeliyiz. Çünkü Erdek, bunu fazlasıyla hak ediyor."
Hüseyin Sarı(CHP İlçe Başkanı):
"İnsan, müzikten bile korkar mı? Ama başkan, herkesten kuşku duyuyor ve korkuyor. Hatta bünyesinde çalışan personelini bile belediye seçiminde kendisine oy verip vermediği konusunda sorguya çekerek, tedirgin ediyor. Şaşırmıyorum, çünkü O`nun kişiliğini biliyorum."
 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli