Gazeteci olayın tanığıdır

Gazeteci olayın tanığıdır

Gazeteci her an her yerde görevdedir. Gözlem yapar, 'fotoğraf & kamera çeker' yaşanan olaylara tanık olur. Yalancı şahit olmaz.

Tanım bu, bu düstur ile çıktığımız yolda öyle bir olaya tanık olduk ki!... Kapıya mühür vurmak için gelen kamu görevlisi dahi açıkça beyan etmemesine rağmen, hani bir söz vardır ya… “Yukarıdakiler öyle istiyor!..” şeklinde ısrarla, inatla yapılmasının mecburiyet arzettiği bir konu..

Muhatap kim?...

23 Aralık 1930’da Menemen’de 24 yaşında Derviş Mehmet denen yobaz tarafından şehit edilen öğretmen asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın geride bıraktığı eşi Fatma Vedide Kubilay’ın çok sevdiği Erdek’te gömülmesini vasiyet ettiği, ancak böylesine önemli bir ismin kabir kaydı olmadığı için, mezarının yerini gösteremeyen bir Erdek Belediyesi!...

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ne yapmış?

40 Gün önce Cuğra’da ruhsat verdiği Hilal cafe&beach’a “Pılını pırdını topla, yarım işyerini mühürlemeye geliyoruz?” demiş

40 Günlük ruhsat sahibi böylesine hukuksuz bir dayatma karşısında yargıya giderek hakkını hukuk bazında aramış ve çıkan yürütmeyi durdurma kararı ardından 30 Haziran 2021 tarihinde Belediye Meclisi tarafından 3 turda 9 oy ile Erdek Belediye Başkanı olan Burhan Karışık, basına yaptığı açıklamada, “Özür dileriz hata yapmışız, bize imzanın sahte olduğu söylendi.” Gibisinden martaval okumuştur.

Hilal Cafe& Beach ile ilgili gelişmelerin elde müdür ile kapıya dayanana dek ısrar etmek yerine, kurumsal yapının elde bulunan kayıtları incelenmiş olsa elbette bu hataya düşülmezdi.

Erdek Belediyesi Kızılderili kabilesi değildir…

Sonuç; Bu ön açıklayıcı yazımızın ardından güne dönecek olursak, Bizi bilen biliyor… Ocaklar’da, yıllardır gidip geldiğim, otantik mekân Işık Cefe-Park-Büfe-Beach’a Narlı dönüşü uğradım… İki muhabbetin belini kıracaktık ki kapının önüne Erdek Belediye zabıtasının aracı yanaştı.

Ne olduğunu anlamak için, konuşmalara kulak misafiri olmak, gelişmeleri kayda almak için bende mesaiye başladım.

Zabıta arkadaşlar bir gün önce kapatmak yapmak amacı ile işyerine ihbarda bulundukları, bunun neticesinde işyerinin ruhsatlarının söz konusu yere ait olmadığı gerekçesi ile geçersiz olduğu, dolayısı ile işyerini mühürleyerek faaliyetine son vereceklerini,  mührün kopartılarak faaliyete devam edilmesi halinde ise uygulanacak maddeleri saydılar.

Son iki yılda özellikle yerel ve genel siyaset adamlarından sürekli duyduğum “Pandemi nedeni iki yıl esnaf ve sanatkârımız çok zor günler geçirdi. Birçok esnaf kepenk kapattı, Allahın izni ile bu beladan kurtulduk, bundan böyle esnaf ve sanatkârımıza yardımcı olup, o zor günlerin telafisi için elimizden gelen yardımda bulunacağız.”  İdi.

Gelin görün ki, Bugün Işık Büfe’de şahit olduğum davranış duyduklarım ile hiçte örtüşmüyordu.

Kendi incelememe göre baktım ki Işık Büfe Ocaklar Cumhuriyet Mahallesi, Sahil Caddesinde bulunan158-1 adresteki 108 ada 1 parseldeki arsaya verilmiş.

Kim vermiş?

13 / 07 / 2012 de Dönemin Ocaklar Belde Belediye Başkanı Hüseyin Durak’ın imzası ile söz konusu 108 ada 1 parsel üzerinde 30m2 alana verilmiş.

Yıl 2014 Büyükşehir statüsü ile ruhsat yenilemesine gidilmiş, Bu kez Erdek Belediyesinde Başkan Vekili olan Burhan Karışık imzası ile aynı adresteki işyerinin ruhsatı yenilenmekle kalmayıp, 30 m2 olan kullanma alnı 100m2 ye, çıkartılarak Ünvanı; Işık Park Beach İçkili Cafe Şantan” olarak genişletilmiş.

-İşletmeci 13 Temmuz 2012 de Ocaklar belediyesinden, 18 Temmuz 2014 te Erdek Belediyesinden altığı ruhsat ile büfesini 108 parsel 1 ada içinde kullanmak yerine, Belediye’ye bila bedel ödeyerek Sahil caddesi üzerinde kullanmış.

10 yıllık faaliyet süresinde hiçbir zabıta, “kardeşim senin ruhsat adresin arkandaki 108 ada 1 parseldir dememiş…

Ocaklar ve Erdek belediyesi yol işgali, Büyükşehir belediyesi ise kum işgali parasını almış.

Ayrıca iki belediye tarafından hazırlanan bu ruhsatları gören Telekom telefon ve internet, Uedaş elektrik bağlamış, Sigara ve alkollü içkiler yönetmeliğine göre işletmecinin tüm ihtiyaçları karşılanmış…

Dananın kuyruğunun koptuğu yer, siyaset ve menfaatlerin çakıştığı noktada rant savaşı başlamış.

Erdek belediyesi 10 yıldır faaliyet gösteren Işık Büfe Beach’ın yol üzerindeki yerini ihaleye çıkartmış, çekişmeli ihaleyi kaybeden Işık Büfe, o meşhur pılını pırtısını toplayarak arka bölümde bulunan asıl adresi 108 ada 1 parsel’e dönmüş…

Amacı Bostancıyı dövmek olan Erdek Belediyesi eldeki ruhsat kayıtlarını inceleme yerine “Güç bendeee” mantığı ile “Zaten yapı ruhsatı yok” gibi aczine düştüğü

Portatif mekâna yönelik mühürleme ve işletme hakkının elinden alınma derebeyliğine tanık oldum…

Hayatta asla yalancı yere şahitlik yapmadım… Bunu TC polis teşkilatında görev alan birçok arkadaşım yakınen bilir…  Sevgiyle kalın….



Anahtar Kelimeler: Gazeteci olayın tanığıdır
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı