Gazeteci Tufan Türenç vefat etti

Gazeteci Tufan Türenç vefat etti

Vefat eden Tufan Türenç için TGC mesaj yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) üyelerinden, Sürekli Basın Kartı ve 2020 yılı Burhan Felek Ödülü sahibi Tufan Türenç, 23 Nisan 2022 Cumartesi günü vefat etti. 77 yaşındaki Türenç, bir süredir Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

TGC Yönetim Kurulunun, yayınladığı mesajda, “Değerli meslektaşımız Tufan Türenç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hem habercilikte hem gazete yöneticiliğinde başarılı çalışmalarıyla hizmet veren Tufan Türenç’in ailesinin, gazeteci eşi Pınar Türenç’in, sevenlerinin ve basın topluluğumuzun acılarını paylaşıyor, sabır diliyoruz” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türenç’in eşi Pınar Türenç’i arayarak baş sağlığı diledi.

TUFAN TÜRENÇ KİMDİR

1945 yılında Bursa’da doğdu. Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Mesleğe, öğrenciyken, Milliyet Gazetesi’nde stajyer muhabir olarak başladı. Milliyet’te polis muhabirliği, daha sonra da olay muhabirliği yaptı. 1973 yılında, Abdi İpekçi’nin yardımcısı Turhan Aytul’un ısrarı üzerine yazı işlerine geçti ve editörlük yapmaya başladı. Kısa süre sonra Yazı İşleri Müdürlüğüne getirildi.

Milliyet’te 18 yıl çalıştıktan sonra, Güneş Gazetesi’nde yazı işleri müdürü olarak iki yıl görev yaptı. Ardından Hürriyet Gazetesi’ne geçerek, 30 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü’nü ve köşe yazarlığını sürdürdü.

Hürriyet gazetesinin satılmasından bir hafta önce gazeteden ayrılarak emekli oldu. Daha sonra fiili gazetecilik yapmaya karar vererek, kitap çalışmalarını sürdürdü.

Tufan Türenç’in beş kitabı yayınlandı. Son kitabı da 2020 yılında yayına girdi.

Sürekli Basın Kartı sahibi olan Tufan Türenç, Basın Konseyi Başkanı, gazeteci Pınar Türenç ile evliydi.



Anahtar Kelimeler: Gazeteci Tufan Türenç vefat
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı