Gazeteciler cemiyetinde konuştu

Gazeteciler cemiyetinde konuştu

Sarı: ?Büyükşehir yasası sorunları 100 kat artırdı?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu. Bandırma-Çanakkale arasına yapılması planlanan sanayi bölgesinin bütün bölgeyi olumsuz etkileyeceğine işaret eden Başkan Sarı, ?Sadece Erdek değil bütün coğrafya etkilenecek.

Orada bir kimya ve ağır metal sanayi ile ilgili sektördeki büyük firmaların yer aldığını biliyoruz. Bu 20 yıllık bir süreç. Bu konu ilk 2006´larda il genel meclisine geldi, ardından Büyükşehir devreye girdi. Çanakkale ve Balıkesir´i birleştirerek plan yürürlüğe girdi. Şu an süreç devam ediyor. Gelişmiş ülkeler vazgeçtikleri üretimi, üçüncü dünya ülkelerine ve dolayısıyla da bize gönderiyor.

Biz bilimsel çalışmak zorundayız. Planlama yapmasak bunlar ters tepiyor. Erdek, şöyle olacaktan ziyade bölge ne olacak? Ürettikleri katma değerden çok çevreye zarar verilirse ne olacak? Kısa gün karlarının hesaplandığı bir yöntem var. Burada yapılacak sanayi için hammadde dışarıdan gelecek. Erdek körfezi yaşam körfezi? Burada öneli bir ekolojik denge var. Bu bölge turizm imkânlarına sahip, doğa, dağ, deniz, kaplıca var.? dedi.  2014 yılında belediyeyi 131 milyon ile devraldığını hatırlatan Sarı ?Büyükşehirle birlikte nüfusumuz olarak yüzde 60 arttı.

Büyükşehir yasasıyla Erdek 20-25 yıl geriye gitti. Yaz kış nüfusunun sıkıntılarını ortadan kaldırmak gerekli. Büyükşehir kanunu yetkilerin merkeze alınmasından başka bir şey değil. Taşerona karşıyım. Taşeron suiistimale açık Aldığımda da 6 ay maaş açığı ile aldım yine 6 ay açıkla gidiyor. İller bankası ve emlak gelirinden başka hiçbir şeyimiz yok. Şahinburgaz altyapı yaptık. Narlı´yı yapmaya başladık. Büyükşehir yetki alanında olan yaptığımız işin bedeli 4 milyonu aştı. Bu parayı Büyükşehir´den henüz alamadık. Büyükşehir kanunu sorunları 100 kat artırdı. Hele hele bizim gibi yaz kış nüfusu farklı olan yerlerde olumsuz etkiledi.

Büyükşehir kanunu ile birlikte köylerde üretim sıfıra düşecek.? diye konuştu. Bir dönem daha belediye başkanı olmak istediğini aktaran Sarı, ?Bir dönem daha başkan adayı olmak istiyorum. 2019 ?da Türkiye´nin, Ak Parti´den kurtulması gerekir. Attığı her adımdan pişman olan bir iktidara daha ne kadar güvenebiliriz. Her zaman yerel yönetimlerde önseçim olmasını savunuyorum.? dedi. Amatör sporlara belediye desteklerini de kamuoyu gündemine getiren Sarı, büyükşehirlerde yıllık bütçenin binde 12, diğer belediyelerde binde 7 katkı sağlamasının amatör sporları olumsuz etkilediğini, bu yüzdelik rakamların artırılması gerektiğini savundu. Önder BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli