GAZİLER AYVALIK`TA BULUŞTU

GAZİLER AYVALIK`TA BULUŞTU

Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçelerinde yaşayan gaziler, ‘19 Eylül Gaziler Günü' nedeniyle ilçelerde yapılan anma programının ardından Ayvalık TSK Ali Çetinkaya İlk kurşun Rehabilitasyon Merkezinde buluştu.

Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçelerinde yaşayan gaziler, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle ilçelerde yapılan anma programının ardından Ayvalık TSK Ali Çetinkaya İlk kurşun Rehabilitasyon Merkezi’nde buluştu. Ayvalık’ta gazileri Edremit 19. ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu karşıladı.

Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçelerinde yaşayan gaziler, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle ilçelerde yapılan anma programının ardından Ayvalık’ta TSK Ali Çetinkaya İlk kurşun Rehabilitasyon Merkezi’nde protokol mensuplarının da katıldığı öğlen yemeğinde buluştu.

19 Eylül 1921 günü Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi sonunda TBMM’sinin ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e Mareşallik ve Gazilik unvanının verilişinin 81 yıl dönümünü resmi olarak 13. üncüsünü ‘Gaziler Günü` olarak kutlanıyor.

Edremit Körfezindeki 5 ilçede yaşamlarını sürdüren Gazileri Ayvalık TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde 19. ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu karşıladı.

Türk askerinin tek ülküsü Türk istiklal ve Cumhuriyeti uğrunda vazifesini her ne pahasına olursa olsun yerine getirmek olduğun ifade eden Tuğgeneral Topçu, Gaziler ve aileleri ile tek tek ilgilenip, sohbet etti.

TSK Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi’ndeki yemeğe Edremit 19. ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Ayvalık Kaymakamlığını temsilen Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, emniyet müdürleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Yemek öncesi gaziler ve protokol mensupları günün anısına birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. ENVER DOLGUN

 


 
 


  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli