Gaziler`den Müftüye ziyaret

Gaziler`den Müftüye ziyaret

Gaziler, Çanakkale Savaşlarının 98. Yıl dönümü nedeniyle 250 bin şehitlerimize okunacak 250 bin Kur'an-ı Kerim ve Hatim duası için şükran ziyareti gerçekleştirildi.





Diyanet
İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Savaşlarının 98 inci Yıldönümü münasebetiyle, şehitlerimize verilebilecek en güzel hediyenin Kur'an-ı Kerim olması sebebiyle, 
18 Mart Şehitler Gününe yetiştirilmek üzere 250 Bin Şehide 250 bin Hatim” kampanyası düzenlendi.



Bandırma'lılarında bu davete ilgisi muhteşem oldu. Cami Cemaatlerinden, her bir personelden (İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur'an Kursu Öğreticisi,  Kur'an Kursu öğrencileri) en az iki hatim okuması istenerek davete katılım sağlandı. Okunan hatim sayılarının 11 Mart 2013 tarihine kadar Diyanet Başkanlığına bildirilecek.

Bu anlamdaki özverili çabasından dolayı Bandırma Müftülüğüne teşekkür ziyaretinde bulunan Bandırma`lı gaziler 18 Mart gecesi Akşam ezanı ile yatsı namazı arasında okunacak mevlit için yapılan çalışmalara ne tür katkı gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.



Bandırma lı gaziler Müftü Cahit Çetin`e yaptıkları teşekkür ziyaretlerinde Vatan, Bayrak ve İstiklal adına verilen mücadelenin dün olduğu gibi gelecekte te yaşanmasına devam edileceği, her ne kadar bugün yaşayan Çanakkale gazisi olmasa da, onların devamını sağlayan kore ve Kıbrıs gazilerinin mevcudiyeti devam ettirdiklerinini buna Güneydoğu gazilerininde katkı verdiğini söylediler.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı