Gazileri üzen konu

Gazileri üzen konu

Cumhuriyet kutlamalarında kullanılan "Diğerleri" tanımlaması Gazileri derinden üzdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları programı içinde bulunan ve Bandırma Kaymakamlığında gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı tebrik ve kutlama programında Kaymakamlık koridorunda toplanılıp, anons sırasıyla makama davet edilen katılımcıların, çağrı sıralamasında Gazilere sıra geldiğinde "Diğerleri" anonsu yapılarak çağrıda bulunulması Gazi ve şehir ailelerinin tepkisine neden oldu.

Gaziler "Bizler bu vatan uğruna mücadele etmiş kimseler olarak "Diğerleri" tanımlaması içinde gösterilmemiz usul ve edebe uymaz" denilerek yapılan yazılı açıklama ile  konunun suistimallere yol açabileceginin altı çizildi.

/resimler/2019-10/30/1114513292407.jpg

Bandırma ilçemizde "Kamu Yararına Çalışan Şehit aileleri ve gazileri" temsil  eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Temsilciliği ve Türkiye Muharip Gaziler Temsilciliği bulunmaktadır ve protokol listesinde yer almaktadır.

            29.10.2019 tarihinde Bandırma Kaymakamlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama Programı kapsamında  aynı gün Saat:09.00 da tebriklerin kabulüne başlanmıştır. Tebriklerin kabulü esnasında protokol sırasında göre en son kamu yararına dernekler tebrik için davet edilmiş her iki dernek üyeleri dışında kalan gaziler için "BUNLARIN DIŞINDA" kalan (DİĞERLERİ) tabiri kullanılmıştır.

Bu tabirin kullanılması her iki derneğimiz de üzücü ve kırıcı olarak karşılanmıştır.

            Protokol listesinde bunların dışında olarak yer alan bir topluluk nasıl oluyor da resmi geçitlere katılabiliyor kürsülere çıkıp resmi olarak şiir okuyabiliyor nasıl tören alanına katılabiliyor. Bu bir çelişki değilmidir.

            Bu konunun açıklığa kavuşturması şehit aileleri ve gazilerin elbise madalya ve işaretlerinin kullanılarak son günlerde yaşanan şehit ve gazi olayları konusunda  hassas olan toplumuzda suistimaellere yol açabileceğini düşünmekteyiz..

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.   30.10.2019                                  

                                             Ecevit KARAKOYUN

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bandırma Temsilciliği Başkanı  



Anahtar Kelimeler: Gazileri üzen konu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli