Gazze´nin ateşi Rize´ye düştü

Gazze´nin ateşi Rize´ye düştü

O İLAN RİZELİLER´İN DUYGULARINA TERCÜMAN OLDU

Gazze´de İsrail askerlerinin yağdırdığı ateş sonucu şehit düşen 62 masum Filistinli´nin acısı Rize´ye düştü. Rize´de yayınlanan yerel gazeteler, bugün 62 Filistinli için verilen tam sayfa başsağlığı ilanlarıyla çıktı.

KURBANLARIN İSİMLERİ TEK TEK YAZILDI

Filistin bayrağının renklerini taşıyan kelebeklerin konduğu sayfalarda, aralarında sekiz aylık Laila bebeğin de bulunduğu kurbanlardan 30´unun fotoğraflarına yer verildi. Kurbanların isim, soyisim ve yaşlarının tek tek yazıldığı başsağlığı ilanında, Filistinliler´in yüreklerinde hissettiği büyük acıya ortak olunduğu vurgulandı.

/resimler/2018-5/18/0840289441837.jpg

O İLAN RİZELİLER´İN DUYGULARINA TERCÜMAN OLDU

CHP Rize Milletvekili adayı Av. Remzi Kazmaz´ın verdiği bu duygusal ilan, tüm Rizeliler´in hislerine tercüman oldu.

Av. Remzi Kazmaz, kurbanlara Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediği ilanda, CHP´nin tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durduğunu vurguladı.

FİLİSTİN KURTULUŞ ÖRGÜTÜ´NÜN TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ CHP İKTİDARINDA AÇILDI

Kazmaz, başsağlığı ilanında şu görüşlere yer verdi:

?Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü´nün Türkiye temsilciliği CHP iktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve tüm CHP genel başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur. Bugün Türkiye olarak, Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz.

AK PARTİ TÜM ANLAŞMALARI İPTAL ETMELİ

Bu vesileyle, AK Parti Hükümeti´ni, Mavi Marmara Anlaşması başta olmak üzere kendi dönemlerinde ve daha önceden İsrail´le yapılmış tüm anlaşmaları iptal etmeye çağırıyoruz.?

/resimler/2018-5/18/0842223974475.jpg



Anahtar Kelimeler: Gazze ateşi Rize düştü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli