GEÇİCİ PAZAR YERİNDE PARSELLER SAHİPLERİNİ BULUYOR

GEÇİCİ PAZAR YERİNDE PARSELLER SAHİPLERİNİ BULUYOR

Araç sahipleri uyarıldı, Cumartesi Pazarı 23 Ağustos'tan itibaren Günaydın ve İhsaniye Mahallelerinde kurulacak

Geçici olarak İhsaniye ve Günaydın Mahallelerindeki eski yerinde kurulacak olan Cumartesi Pazarında pazarcı esnafının hangi parselde kime ait olacağını belirleyecek kura takvimi belirlendi.

Buna göre 21 Ağustos 2014 Perşembe saat 09.00’da Meyve ve Sebzeciler Odası Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm üyelerin hazır bulunacağı kura çekimi ve arından aynı gün saat 11.00’da Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm üyelerin katılacağı kura çekimi gerçekleştirilecek.

Bu kura çekiminin ardından 22 Ağustos 2014 Cuma günü saat 10.00’da Ayakkabı ve Kunduracılar Odası Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm üyelerinin katılacağı kura çekimi, son olaraksa aynı gün saat 11.00’da Tuhafiyeciler Odası Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm üyelerin katılacağı kura çekimi gerçekleştirilerek geçici Pazar yerinde parsellerin sahipleri belirlenmiş olunacak.   

CUMARTESİ PAZARI, YENİ KAPALI PAZAR YERİ İÇİN HAZIRLANIYOR. 

Bandırma Belediyesi tarafından 21 Ağustos 2014 Perşembe günü ihalesine çıkılacak olan Yeni Kapalı Pazar Yeri için mevcut Pazar alanında hazırlık çalışmalarına başlandı. Belediye ekiplerince sürdürülen çalışmalarda öncelikle eski pazarın çatılarında yer alan tenteler sökülürken ardından çatı sistemlerine ait demir direkler sökülmesi planlanıyor.

Ekiplerin yerine getirdiği çalışmaları Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Engüdar ve ilgili daire müdürleriyle birlikte takip eden Belediye Başkanı Dursun Mirza, son aşamasında gelinen Kapalı Pazar Yeri için ilk adımı attıklarını belirterek öncelikle eski çatının söküleceğini ve sonrasında diğer fiziki çalışmaların başlayacağını söyledi.

Mirza, 21 Ağustos’ta ihalesine çıkılacak Yeni Kapalı Pazar Yerinin kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirterek 400 araç ve 750 tezgâhlı bu büyük projeyi belediye imkânlarıyla yapılacağının altını çizdi. Mirza: “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana önceliğimiz kentimiz için olmazsa olmaz olarak nitelendirdiğimiz Yeni Kapalı Pazar Yerimizin yapım süreci oldu. Bütün kamuoyunun da bildiği gibi önümüzdeki günlerde yeni kapalı Pazar yerimizin yapım sürecini kapsayacak ihalemize çıkıyoruz. Bu projemiz büyük bir proje. Vatandaşlarımıza konforlu ve rahat bir alış-veriş ortamı sunmak için 2 katlı olarak projelendirilen yeni Kapalı Pazar Yerinde 400 araç ve 750 tezgahın yer alacağı yeni Pazar yerimiz modern bir yapı olacak. Tamamen kapalı, havalandırmalı, aydınlatmalı, her tür olumsuz hava şartlarına karşı korumalı, güvenli, engelli vatandaşlarımıza da uygun olacak. Ayrıca projemizde sosyal ve yeşil alanlarıyla, asansör ve yürüyen merdivenleriyle; yük taşıma, ulaşım ve ticaret kolaylaşacak” dedi.

Cumartesi Pazarı 23 Ağustos’tan itibaren Günaydın ve İhsaniye Mahallelerinde kurulacak

Projenin yapım süreci boyunca semt pazarının eski yeri olan Günaydın ve İhsaniye Mahallelerindeki belirlenen alanlarda kurulacağını ifade eden Başkan Mirza, uygulamanın ilk olarak 23 Ağustos 2014 Cumartesi gününden itibaren başlayacağını söyledi.

Mirza: “Kapalı Pazar Yeri Projemizin yapım süreci boyunca halkımızı ve pazarcı esnafımızı mağdur etmemek amacıyla ilgili tüm oda ve başkanlarımızın da görüşlerini alarak Cumartesi Pazarı’nın eski yeri olan Günaydın ve İhsaniye Mahallelerindeki Sokak ve caddelerimizde kuracağız. Bununla ilgili hazırlık çalışmalarımızı ekiplerimiz yerine getirdi. Sıkıntı yollar onarıldı ve tezgâhlar için alanlar oluşturuldu” dedi.

ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI

Yeni Kapalı Pazar Yeri Projesi’nin yapım süreci sırasında mevcut Cumartesi Pazarı’nın İhsaniye ve Günaydın Mahallelerindeki eski yerinde kurulacak olması nedeniyle araçları olan vatandaşların araçlarını Pazar alanını kapsayan noktalara park etmemeleri konusunda yetkililerden uyarı geldi.

23 Ağustos 2014 Cumartesi günü kurulacak olan Semt Pazarı nedeniyle bu bölgede ikamet eden araç sahiplerinden araçlarını 22 Ağustos Cuma gününden olmak üzere araçlarını Cin Çukuru Otoparkına yâda daha uygun noktalardaki otopark alanları tercih etmeleri gerektiği önemle belirtilirken meydana gelebilecek sıkıntıların önüne geçmek amacıyla böyle bir uyarıda bulunulduğu belirtildi.

 

 




Banban
20.08.2014 08:20:59
Ey yetkililer bu sese kulak verin 750 pazar yeri deniyor 400 mü 500 mü ne otopark bu otopark olmuyor mu 1000-1500 pazara gelenden fazla araç olduğunu herkes biliyor cumartesiler oradan geçmek imkansız hale geliyor buna da bir el atın hazır yapılıyorken

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı