Gecikmenin nedeni TCDD imiş!...

Gecikmenin nedeni TCDD imiş!...

Bit türlü bitirilemeyen çevre yolunun yapımındaki ötelenme, TCDD'nin yeni bir köprü için onay vermemesinden kaynaklanmış

Kamuda kurumlar arası uyumun, toplumsal beklentinin önünü açması noktasındaki son derece olumlu karşılanırken son günlerde Bandırma'da sıkça görülmeye başlanan uyumsuzluk bir çok beklentinin önünü takamasına neden oldu.

Pandemi süreci nedeni ile seferden kaldırılan trenler pandemi sonrası kısa bir mesaiden sonra seferden kaldırılmasının açıklaması yapılmadan, TCDD'nin adı başka bir engel ile gündeme geldi.

Avrupa'yı, Anadoluya bağlayan 1915 Çanakkale köprüsünü dağıtım arterini oluşturan İzmir, Yenice ve Bandırma yollarının süratle tamamlanması Bandırma'da hantal bürokrasiye takıldı. 1915 Çanakkale köprüsünü avrupa'dan Anadoluya, Anadolu'dan Avrupaya bağlayan en önemli arterlerden Bandırma yolu, uluslar arası taşımacılığın önünü açmanın yanı sıra Bandırma trafiğini önemli ölçüde rahatlattığı bilimsel olarak ispatlanmasına rağmen bir tülü bitirilemeyen kavşakların asıl engeli ödenek değil, TCDD 2. bir köprü için onay vermeyişinden kaynaklanmış.

Konuya ilişkin olarak yaptığımız araştırmada, yapımı yılan kikayesine dönen Korozman kavşağı ile 6. Ana Jet üssü kavşağını bir birinebağlayan ana arterde bölünmüş yolun standartlara uyumlu olması noktasında hazırlanan projede Bandırma şehir merkezine inen tren yolu üzerinde bulunan tek köprünün yıkılarak yerine 2 ayrı köprü yapılması gerekirken, Garnizon kavşağından 600 Evler yönüne olan bölümde tren yolunun üzerine yapılan yeni ve geniş köprü trafik'e açılırken, Korozman'dan Hastane yönüne devam eden yolun altından geçen tren yolu köprüsü için TCDD yıkım onayı vermemesi, çalışmaların "mücmin sebep"ten dolayı aksadığı öğrenildi.

Şu anda yük katarlarından başka taşıma işlemi bulunmadan TCDD'nin tren yolu üzerinde bulunan eski köprünün yıkılarak yerine daha yenisi ve genişinin yapımına onay vermeyişi mantık anlamında çözümü ötelerken, konuya ilişkin olarak siyaset otoritesinin kurumlar arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi noktasından harekete geçmeleri bekleniyor.

Fotoğrafta görülen tren yolu üzerindeki iki köprüden sağdaki, standartlara uygun olarak yapılım bugün trafik'e açılan bölünmüş yol standarlarına uygun köprü.

Soldaki ise TCDD tarafından uzun zaman önce yapılan, ancak bugün itibarıyla bölünmüş karayolu standart'ının ötesinde kalmış eski köprü.



Şaban Meriç
29.05.2022 16:54:26
“Geçme namert köprüsünden su aparsa seni, yatma çakal yatağında aslanlar yese seni”

Anahtar Kelimeler: Gecikmenin nedeni !...
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı