Geçmişe ışık tutacak

Geçmişe ışık tutacak

?Antik Çağdan Cumhuriyete Bandırma ve Yakın Çevresi Tarihi? isimli kitabın tanıtım ve imza günü yapıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu´nun editörlüğünde, arkeolog Gül Tunçbaş, arkeolog Ahmet Duman, Daskyleion kazı ekibinden Özgün Kasar ve yüksek lisan öğrencisi Gökhan Erden tarafından hazırlanan tarihsel kitabın, Bandırma belediyesi nikah salonunda gerçekleşti.

Tanıtımında konuşan Bandırma belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş, Bandırma belediyesi olarak halkımızın çağdaş kimlik kazanmış bir kentte yaşayabilmesi için her alanda çalışmalarını sürdürdüğünü,  yol yapımları, park düzenlemeleri, çöp toplama hizmetleri, sosyal yardımlar, kültür ve sanat etkinliklerini vatandaşlarla buluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:

? Özellikle kültür alanındaki çalışmalarımız, Bandırma´yı bu alanda çok ileri noktalara taşıdı. Bandırma, artık kültür ve sanatta büyükşehirlerle yarışabilecek bir konuma ulaştı. Belediyemiz tarafından kültür yayını olarak hazırlanan kitaplarımız, kentimiz kültür yaşamında önemli bir yer tutuyor. Son 4,5 yılda yayınladığımız 21. Kitabımızı sizlerle buluşturuyoruz. Bugün sizlerle buluşturduğumuz yeni kitabımız, Bandırma´yı bu alanda yeni bir aşamaya taşıyacak. Bölge tarihi ile ilgili böyle bir çalışmanın eksikliğini göz önüne alarak hazırladığımız bu kitap, bilim dünyasında kentimiz için bir prestij kaynağı olacaktır?

/resimler/2018-9/6/2022164864028.jpg

Ardından konuşan kitabın editörü Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu, bir yılda hazırladıkları, kitabın baskısını gerçekleştiren Bandırma Belediyesi´ne  teşekkür ederken, ? bu eseri, kolektif bir çalışmayla hazırladık. Araştırmalarımızda, bölge halkımızın büyük desteğini gördük. Kısacası bu eser, halkla bütünleştiğimiz akademik çalışma oldu? dedi.

Sivrioğlu´ndan sonra, kitabı hazırlayanlar kısaca görüşlerini açıkladılar.

Kitabın editörü ve yazarları, daha sonra izleyenlerin sorularını yanıtladılar. Önder BALIKÇI

/resimler/2018-9/6/2022496426251.jpg



Anahtar Kelimeler: Geçmişe ışık tutacak
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli