Geçmişte sporcu yatağı idi.

Geçmişte sporcu yatağı idi.

Edremitspor sporcu yetiştirmede geçmişi mumla arıyor.




Özel haber iktibas edilemez          Enver DOLGUN- EDREMİT

Edremitspor
`
un ilk kurucu sporcularından Hasan İnanç ve Mehmet Saim ``E
skiden Edremitspor oyuncu yetiştirme yeri idi, şimdi artık yerli oyuncunun yetişmediğinden yakındılar.`` 
Eski Edremitspor Oyuncusu Mehmet
Saim, "Bu sporcular Ankara`da final oynayıp, Gençlerde Türkiye 2. oldu" dedi.

Edremitspor`un ilk kurucu sporcularından Hasan İnanç ve Mehmet Saim

eskiden Edremitspor oyuncu yetiştirme yeri idi, şimdi artık yerli oyuncunun yetişmediğinden yakındılar.

Eski yıllarda Edremitspor`dan Ege ve Marmara Bölgelerindeki profesyonel takımlara çok sayıda profesyonel oyuncu verdiklerini ancak son yıllarda Fenerbahçeli Caner`den başka sporcu yetiştiremediklerinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden eski Edremitspor Oyuncusu Mehmet Saim, "Edremit`te Murat Linda Spor futbolcu yetiştiren bir fabrika gibiydi. Burada yetişen genç sporcular Edremitspor`a oradan da diğer profesyonel kulüplere giderlerdi. Cami Hocası İsmail Hoca Murat Linda Spor`da sporcularını eğitip tam bir Fair-Play ruhu içerisinde yetiştirirken, Edremit spor altyapısını eğiten emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Faruk hocada tam bir sporcu olarak yetiştirirdi.
Bu
sporcular final Ankara`da oynayıp, Gençlerde Türkiye 2. oldu. Şimdi artık Edremit`ten sporcu yetişmiyor" diyerek dert yandı.

Eskiden Burhaniye gençliği ile Edremit gençliği Edremit ve Burhaniye statlarında farklı türde aralarında yarışmalar yaptıklarını kardeşlik ruhunu gerçekleştirdiklerini belirten eski sporcu Mehmet Saim, "Şimdi ise Edremit gençleri ile Burhaniye gençleri bırakınız kardeşliği "can düşmanı kardeşler" gibi birbirlerini yemelerine bir anlam veremiyorum. Edremit Körfezinin başarıda gururu olacak bu gençleri artık barıştırmanın, birlikte spor yapmanın ve birlikte başarıları paylaşmanın güzelliklerini yaşatmak görevimiz olmalıdır.

Artık bu
gerilim süreci bitirilmeli kardeşlik dönemi başlatılmalıdır" diyerek bu konuda sorumlulara önemli görevler düştüğünü söyledi.

EDREMİTSPOR`UN TARİHCESİ

Edremit Kaymakamı Şehit Hamdibey`in 1917 yılında kurduğu ve ilk başkanlığını Muzaffer Akpınar yaptığı Edremit İdman Yurdu, Edremit Gençlik Kulübü ve 9 Eylül Spor Kulüplerinin birleşmesi ile kurulan Sarı - Yeşil renkli Edremitspor, 2002 yılında yeni adı Edremit Belediye Spor Kulübü olduktan sonra kısa süre önce de renklerini de Mavi - Yeşil olarak değiştirdi.

Balıkesir Amatör Süper Ligde mücadele veren Edremit Belediye Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Liginin (TKB2.L) mücadele veren Edremit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı yanı sıra yüzme, hentbol, voleybol ve tenis dallarında çalışmalarını sürdürmektedir.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı