Geçmişten Bugüne BANDIRMASPOR

Geçmişten Bugüne BANDIRMASPOR

Bandırmaspor’da iki futbolcuya 2 yıl için 20 bin lira

 

Bordo-beyazlı takımımızın kuruluş yılı olan 1965’de, ilk transferi Kasımpaşa kulübünden, kaleci rahmetli Özkay Kurtaran oldu. 

Bandırmaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Özkay’a o günün parasıyla 12 bin 500 lira ödenmişti.

İkinci transfer ise,  “Kelebek” lakabıyla anılan Ahmet Uğur Evren olmuştur. Yönetim bu futbolcuya da 2 yıl için7 bin 500 lira verdi.

Bandırmaspor’un ilk teknik direktörü Gazanfer Olcayto’dur. Galatasaray’ın eski futbolcularından olan Olcayto, Bandırmaspor’u bir sezon çalıştırır.

İlk sezonda, Bordo- Beyazlı kadroda Fenerbahçe Kulübü’nde oynamış, Seracettin Kırklar, Akgün Kaçmaz ve Çetin Ünal’da yer almıştı.

Bandırmaspor tarihinin ilk hazırlık maçını 8 Ağustos 1965 Pazar günü, şehrimiz stadında (Cinçukuru)  amatör kümede mücadele eden 17 Eylül takımı ile yapmış, maçı B. Cengiz (2) K.Cengiz ve Cihan’ın golleri ile 4-0 kazanmıştı.

Bandırmaspor, maçı: Özkay (Cici Burhan), Sarı Nuri (Sami), K. Çetin,, Akgün (K. Özkan), Seracettin, Cavit, B. Cengiz  (Cihan), B. Ahmet (İsmet), Baran, K. Cengiz , Kelebek Ahmet kadrosuyla tamamlarken, 17 Eylül takımı ise şöyle idi: Fettah (Bahtiyar), Arap Alaaddin, Dinçer, Ergin Turumtay, Erdoğan, Caran, Adnan, Sami, Erhan, Semih, Bilgen.

15 Ağustos 1965 Pazar günü Bandırmaspor,  ilk ciddi sınavını Bursa Atatürk Stadında Bursaspor ile yaptığı özel maçta verdi. 

Yeşil-Beyazlı takım karşısında 3-2 yenilmekten kurtulamayan Bordo Beyazlı ekipte santraf olarak denenen Şevket, beğenilerek transfer edildi. 

Bordo Beyazlı takımızın gollerini K.Cengiz atmıştı.

Balıkesir Atatürk Stadı’nda ilk resmi maçta Sarıyer’i 1-0 yenen Bandırmaspor taraftarlarını sevindirdi.

 



Anahtar Kelimeler: Geçmişten Bugüne BANDIRMASPOR
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı