Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Geçmişten bugüne Bandırmaspor

1965’te kurulan Bandırmaspor’da ilk takım kaptanlığı bandını takan Seracettin Kırklar, futbolculuk yaşamından sonra Bandırmaspor, İskenderunspor ve Antalyaspor’da teknik direktörlük yaptı.

 

 

Geçmişten bugüne Bandırmaspor  Tek başına bir kale 

Ölümsüz bir isim: Seracettin Kırklar       

 1965’te kurulan  Bandırmaspor’da   kaptan olarak takımın önünde çıkan  ve futbolculuk yaşamından sonra  bordo-beyazlı takımda teknik direktörlük yaptı.

  Futbol ile Çanakkale’de tanışan Seracettin Kırklar, ardından Afyon Demirspor’da oynadı. 1948’de, ailesiyle Bandırma’ya yerleşen Kırklar, Bandırma İdmanyurdu Gençlik, Fenerbahçe, Göztepe ve Kasımpaşa formalarını giydi. Bandırma İdmanyurdu Gençlik ile İstanbulspor arasında oynanan özel maçı izleyen dönemin Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim İskeçe’nin beğenerek önermesi üzerine, 1948 – 1949 sezonunda, Rıfat Takunyacıoğlu ve beden eğitimi öğretmeni Kemal Yüce’nin (Falso Kemal) desteğiyle Fenerbahçe’ye transfer olup, bu takımın formasını bir yıl giydikten sonra Göztepe, ardından da Kasımpaşa’ya geçen Kırklar, 1953’te yeniden geldiği Fenerbahçe forması altında, 1960 yılına dek mücadele etti. Kasımpaşa’da oynarken, Milli Takım formasını giyme onuruna da sahip olup, savunmadaki sert futbolu nedeniyle ‘‘Kasap’’ lakabıyla anılan Seracettin Kırklar, Antalyaspor’da kısa süren futbolculuk yaşamının ardından Bandırma’ya döndü. 1965’te kurulan Bandırmaspor’da ilk takım kaptanlığı bandını takan Kırklar,  futbolculuk yaşamından sonra Bandırmaspor, İskenderunspor ve Antalyaspor’da teknik direktörlük yaptı. 

Seracettin Kırklar’ı seyretmek bana da nasip olmuştu. Allah futbolcuya yakışır elbiseyi kendisine doğuştan vermiş, boy pos yerinde , bacak baldır ona keza.. Bakışıyla rakibin nereye gideceğini kestiren, topa vurduğu zaman ses çıkartan bir biyonik adamdı o. Forvet elemanları vize almak için çok beklediler futbolu bırakmasını.

1931 yılında, Bandırma’da dünyaya gelen Seracettin Kırklar, 8 Ağustos 1995’te,  65 yaşındayken aramızdan ayrıldı.

Kaynak: Bandırma’da Sporun Nefesi



mustafa mete yuvalı
8.03.2023 20:28:00
hatırladığım kadarıyla 1965-1968 yılları arasında Antalyaspor-Altındağ maçının bitmesine dakikalar kala yaklaşok 40 metreden attığı frikik golü ile Antalyasporu düşme hattından uzaklaştırmıştı,hala hatırlıyorum ,ruhu şad olsun

Anahtar Kelimeler: Geçmişten bugüne Bandırmaspor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı