Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları:

Özkan Kıvanç, Ahmet Deniz, Seracettin Kırklar, Nevzat Küçüktekin, Nuri Boyalar (Sarı Nuri) , Çetin Apuhanoğlu, Cavit Aydın, Müfit Çoker, Osman Akın, Mehmet Dayan, Nuray Şıkyıldız, Burhan Ciciler, Dinçer Kaşıkçı,  Şükrü Aydın, Atıl Nart, Sami Sır. Nazmi Yılmaz, Evrens Tarhan, Orhan Kapçak, Vahdettin Yılmaz, Erkal Başoğlu, Sedat Erkan, Muzaffer Gür,  Hasan Tekin, Hasan Demir (Küçük Hasan), Adnan, Mehmet Ak (Şampik), Turgay Bekdemir, Nejat Yaraşık , Mahmut Aşan, Süleyman Takunyacıoğlu,  Ahmet Kayhan, İlyas Aşkın 

   1959 yılında,  Edincik’te doğan Hasan DEMİR (K. Hasan), futbola Edincik 18 Eylül’de başladı. Bandırma Sanayispor ve Bandırma Etispor formalarını amatör olarak giydikten sonra Bandırmaspor’da profesyonelliğe adım attı. Bordo-beyazlı kulüpteki futbol yaşamı üç yıl süren Hasan Demir bu süre içinde teknik direktör olarak, Seracettin Kırklar, Hilmi Kiremitçi, Muhittin Kapçak, Bayram Erbil ve Erkan Velioğlu ile çalıştı.

Ardından sırasıyla Balıkesirspor, Göztepe, Konyaspor, Etibank SAS (Konya), Uşakspor ve Tepecik Fıratpen’de (İstanbul) forvet olarak oynadı. 

Sedat Erkan

21.11.1970’te, Bandırma’da doğdu. Futbola, öğrencilik yıllarında, Paşabayır Gençlik’te amatör olarak başladı. Lise yıllarında, okul takımlarında oynadıktan sonra 17 yaşında Bandırmaspor’da profesyonelliğe adım attı. 1989-1995 yılları arasında aralıksız, 1995-2005 yılları arasında ise aralıklı olarak Bandırmaspor formasını giydi. Kütahyaspor, Sarıyer, TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Gönen Belediyespor forması altında mücadele eden Sedat Erkan, faal futbolculuk yaşamını noktaladıktan sonra çeşitli kulüplerde antrenör olarak görev yaptı.

Dinçer Kaşıkçı Bordo-Beyazlı forma ile 9 yıl

 “Futbolumuzun kurtuluşu, kulüplerin alt yapıya önem vermelerine bağlıdır”

1968-1977 yılları arasında Bandırmaspor formasını başarıyla giyen Dinçer Kaşıkçı, “O yıllarda Bandırmaspor’daki amatör takım ruhu ve renk aşkı bambaşkaydı” dedi. 

2.1.1948’de Bandırma’da doğan Kaşıkçı, futbolculuk yaşamının öyküsünü şöyle dile getirdi:

“Bandırma Endüstri Meslek Lisesi ‘nde okurken, atletizm sporuyla ilgileniyordum. Üç yıl, 17 Eylül Spor Kulübü çatısı altında atletizm yaptım. Bu arada, Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenim Fevzi Teker’in, Bandırmaspor Genel Kaptanı Çetin Zeybek’e önerisi üzerine bordo-beyazlı takım kadrosuna alındım. O yıllarda Bandırmaspor kadrosunun ağırlığını Bandırmalı gençler oluştururdu. Benim gibi Bandırmalı olan bu futbolcular arasında aklıma ilk gelenler Şeref, Erdin, Mehmet Dayan, Özer, Mehmet Pastırmacı ve Evrens’tir. Bu arada, Orhan Kapçak’ın de takımımıza katkılarını unutamam.  Tabii, o yıllarda alt yapıya büyük önem verilmesi nedeniyle A takımına çok sayıda oyuncu geliyordu. Bandırma doğumlu futbolcular olarak biz, parayı her zaman ikinci plâna atardık

Bordo-beyazlı takımda, sol bek mevkiinde forma giyen Dinçer Kaşıkçı, 9 yıl boyunca Bandırma’daki maçlarını Cin çukurundaki kömür tozu kaplı sahada oynadıklarını, futbolculuk yaşamı boyunca hiç kırmızı kart görmediğini vurguladı.

Hasan TEKİN

08.12.1956’da Bandırma’da doğdu. Fubola 1970-1971 sezonunda, Bandırmaspor Genç takımında başladı.1975 yılında profesyonel olan Hasan Tekin, 1975-1980 yılları arasında bordo beyazlı forma altında mücadele etti.

1980 yılında Düzcespor’a transfer olan  Tekin,  1982 yılında vatani görevini tamamlamasının ardından yeniden Bandırmaspor’a döndü, Hasan Tekin futbol yaşamına  1987 yılında Erdekspor’da son verdi. Kaynak: Bandırma’da Sporun Nefesi



Anahtar Kelimeler: Geçmişten bugüne Bandırmaspor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı