Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları:

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları:

Özkan Kıvanç, Ahmet Deniz, Seracettin Kırklar, Nevzat Küçüktekin, Nuri Boyalar (Sarı Nuri) , Çetin Apuhanoğlu, Cavit Aydın, Müfit Çoker, Osman Akın, Mehmet Dayan, Nuray Şıkyıldız, Burhan Ciciler, Dinçer Kaşıkçı,  Şükrü Aydın, Atıl Nart, Sami Sır. Nazmi Yılmaz, Evrens Tarhan, Orhan Kapçak, Vahdettin Yılmaz, Erkal Başoğlu, Sedat Erkan, Muzaffer Gür,  Hasan Tekin, Hasan Demir (Küçük Hasan), Adnan, Mehmet Ak(Şampik), Turgay Bekdemir, Necat Yaraşık , Mahmut Aşan, Süleyman Takunyacıoğlu,  Ahmet Kayhan, İlyas Aşkın 

1968 yılında, Bandırma’da doğdu. İlk lisansı Bandırmaspor’da çıktı. Bordo- beyazlı kulübün tüm kategorilerinde, 14-16-18 yaş gruplarında amatör takımda ve profesyonel takımda amatör olarak forma giydi. Karacabeyspor’da 1990-1991 sezonu, Tokatspor’da ise 1991-1992 ve 193 yıllarında oynadı.

Faruk Ahlatlı , lisanslı antrenörlüğe Bandırmaspor alt yapısında, 1998 yılında başladı.Bordo-beyazlı kulübün profesyonel takımı dahil tüm kategorilerinde antrenörlük yaptı.Yetiştirdiği futbolculardan İbrahim Ak, Bilal Hallaçlar, üst liglerde forma giydiler.

Balıkesir TÜFAD Yönetim Kurulu üyesi olan Faruk Ahlatlı, UEFA ELİT A Diplomaya sahip.

Bandırmanın yetiştirdiği yetenekli futbolcular arasında Mahmut Aşan da gelir.

Mahmut, 1 Şubat 1959’da, Bandırma’da doğdu. 

1975 yılında, Bandırmaspor Genç, 1976-1977 yıllarında A takımı formasını amatör olarak giyen Mahmut Aşan, bordo-beyazlı forma altında,1978-1981 yılları arasında profesyonel statüde mücadele etti. 1993 yılında vatani görevini tamamlayan Aşan, ardından 1984 yılında iş garantisi ile anlaştığı Etispor’un formasını 5 yıl giydi.

Ardından Sanayispor’da ve Paşaçiftlikspor’da 2’şer yıl oynayarak, futbol yaşamını noktaladı.

Teknik direktörlüğünü Seracettin Kırklar, genel kaptanlığını rahmetli Kaya Kayhanlar’ın yaptığı dönemde oynanıp, 1-0 Bandırmaspor’un üstünlüğüyle biten maçın golü Mahmut Aşan’dan geldi.

Bandırmaspor’da futbol oynadığı dönemde Gürcan Berk, Muhittin Kapçak, Galip Türkkan, Bayram Erbil, Hilmi Kiremitçi, Seracettin Kırklar ve Rıdvan Kösemihal ile birlikte çalıştığını belirten Mahmut Aşan, şu değerlendirmede bulundu:

“O yıllarda para yoktu, saygı vardı. En büyük zevkimiz gol atmak değil, attırmaktı. Para pul önemli değildi. Takım için oynuyorduk.”

1.70 boyunda olup, sağ açık ve sol açıkta oynayan Mahmut, savunma oyuncularının belalısıydı. 

Mahmut, o dönemde Bursaspor Teknik Direktörü olan Hasan Bora’nın, kendisiyle birlikte Orhan Kapçak, Evrens Tarhan, Mehmet Ak (Şampik) ve Kenan Sezen’i (Pali) almak istediği halde başaramadığını sözlerine ekledi.

 

TBL 2.Lig Beyaz Grup takımlarından. 1977’li yıllarda çok sayıda Bandırmalı sporcu ile birlikte profesyonel kadroya alınan genç futbolcu Bandırmaspor dışında M. Kemalpaşa takımında ve çeşitli amatör kulüplerde forma giymişti. Kenan Sezen (59) yaşamını yitirdi.

Erkal Başoğlu, 22.01.1965’te Bandırma’da doğdu. Futbola Bandırma’nın amatör kulüplerinden Paşabayır Gençlik’te başladı.

1983-1987 yılları arasında Bandırmaspor’da forma giydi. Erkal Başoğlu, 1987 yılında Boluspor’a transfer oldu. 7 yıl bu kulübe hizmet veren Erkal, ardından Boluspor tarafından Denzlispor’a kiralandı.

1994 yılında Eskişehirspor’a geçen Erkal, 1995 yılında, henüz 30 yaşındayken futbolu bıraktı.  Kaynak: Bandırma’da Sporun Nefesi

AYAKTAKİLER: Sedat- Erkal- Hakkı- Talat- (       )  Muzaffer

OTURANLAR: Mustafa Dal-  (   )  Arap Mehmet- Hayrettin- Ahmet

İBRAHİM,  ALİ , VURAL, BURHAN, TALİP, ORHAN, ŞÜKRÜ, RIDVAN, EVRENS, NECATİ, MAHMUT

31 MART 1979 İBRAHİM, RIDVAN, ŞÜKRÜ, SEDAT MAHMUT ORHAN,  İBRAHİM EVRENS, BURHAN, FAHRİ, VURAL

EVRENS, İBRAHİM,ŞÜKRÜ,MAHMUT, NECATİ



Anahtar Kelimeler: Geçmişten bugüne Bandırmaspor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı