Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları:

Özkan Kıvanç, Ahmet Deniz, Seracettin Kırklar, Nevzat Küçüktekin, Nuri Boyalar (Sarı Nuri) , Çetin Apuhanoğlu, Cavit Aydın, Müfit Çoker, Osman Akın, Mehmet Dayan, Nuray Şıkyıldız, Burhan Ciciler, Dinçer Kaşıkçı,  Şükrü Aydın, Atıl Nart, Sami Sır. Nazmi Yılmaz, Evrens Tarhan, Orhan Kapçak,Vahdettin Yılmaz, Erkal Başoğlu, Sedat Erkan, Muzaffer Gür,  Hasan Tekin, Hasan Demir (Küçük Hasan), Adnan, Mehmet Ak(Şampik), Turgay Bekdemir, Nejat Yaraşık , Mahmut Aşan, Süleyman Takunyacıoğlu,  Ahmet Kayhan, İlyas Aşkın 

Bir zamanlar Bandırmaspor’un çok güçlü bir alt yapısı vardı.

Bir zamanlar Bandırmaspor’un çok güçlü bir alt yapısı vardı.

1975’li yıllarda, Bandırmaspor Genç Takımı ve amatör takımını İlhan Turumtay (Geberik Ergin) ve Muhittin Kapçak başta olmak üzere Ertuğrul Moralı da çalıştırdı.

Bordo-beyazlı amatör takımın öylesine güçlü bir kadrosu vardı ki, perşembe günleri yapılan antrenman maçlarında, profesyonel takımla başa baş mücadele ederek, adeta kök söktürürlerdi.

Bandırmaspor Amatör takımı, güçlü kadrosuyla 1. Amatör Lig’de de zirveye oynardı. Aynı zamanda, dönemin yönetmelikleri gereği, iki amatör oyuncu da profesyonel takımda forma giyerdi.

Bu çatı altında yetişen birçok isim, daha sonraki yıllarda profesyonelliğe de adım attılar.

Kırklarelispor forması altında mücadele eden Zeyyat Saygın, Çanakkale formasını giyen Naci Güler, Çelikspor da yetişen daha sonra Çanspor, Çanakkalespor, Balıkesirspor, Ağrıspor ve Malatyaspor gibi takımlarda yer alan Hüseyin Yenikan, Bandırmaspor’da yetişip, ardından çeşitli profesyonel takımlarda oynayan Avşa’lı Serdar Samatyalı, 1970’li yıllarda Bandırmaspor amatör çatısı altında başarılarIyla dikkati çeken Mülkü Mutlu, Salih Kasapoğlu, Futbola 1975 yılında Bandırma Genç takımında başlayan ve uzun süre Bandırmaspor  amatör takımında forma giyip, kaptanlığını yapan Levent Sayın, Mustafa-Hüsnü Eratik kardeşler, Rasih, Özer Umdu, Muzaffer Gür, Mehmet Ak (Şampik), Atilla Elmastaş, Ali Rıza, Ali Osman, Mustafa, Öktem, Hanaylı, Kaleci Kamuran, unutulmaz isimler arasında yer aldılar.



Anahtar Kelimeler: Geçmişten bugüne Bandırmaspor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı