Geçmiş`ten geleceğe

Geçmiş`ten geleceğe

BABALARININ OYUNCAKLARIYLA OYNADILAR

Gönen Atatürk Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri babalarının oyuncaklarıyla oynadılar. Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya bütün il ve ilçelerden her okul en az iki eserle katıldı. Türkçe Öğretmeni Salim NİZAM’ın danışmanlığını yaptığı BABANIN OYUNCAKLARIYLA OYNA(BA-BA-OY-NA) adlı projede, 8.Sınıf öğrencileri Tuğba AKBAŞ ile Hilal TURNA yer aldılar ve dikkat çekici projeleriyle, 9–10 Haziran 2014 tarihleri arası Ayvalık’ta düzenlenecek olan Değerlerine Sahip Çıkan 1.Ulusal Çocuk Kongresine katılma hakkını kazandılar.

Proje kapsamında babalarının oynadıkları oyunları ve oyuncakları araştıran öğretmen ve öğrenciler aynı zamanda eski oyuncakları da tekrar üreterek arkadaşlarına tanıttılar. Oyuncaklar arasında neler yoktu ki: Balkabağından, karpuzdan, portakaldan, telden, mazot filtresinden arabalar, örme bebekler ve orlon meyveler, bezden yapılma toplar, demir traktörler, tahta arabalar, salyangoz kabuğundan rüzgârlıklar, , korkuluk, incir tüyleri, dizi dizi gazoz kapakları, çember, topaç, tornet, karda ve buğday anızları üzerinde kayan kızaklar…

Bir hafta boyunca okulda sergilenen oyuncaklar öğretmen, öğrenci ve velilerin ilgisini çekti. Öğretmen ve öğrenciler sergi boyunca çember çevirdiler, havada incir tüyleri uçurdular, balkabağı ve tel arabalarıyla oynadılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail YILMAZ, sergiyi gezerek, proje hakkında bilgi aldı ve öğretmen ve öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti. Oyuncakları tek tek inceleyen ve eskiden nasıl oynadıklarını anlatan Milli Eğitim Müdürü İsmail YILMAZ çember çevirmeyi de unutmadı.

Gönenli İşadamı Hasan DERLİ’nin de gezdiği sergiye katılım büyüktü.  İşadamı Hasan DERLİ: “Atatürk Ortaokulu’nu başarılarından dolayı kutlarım ve onları her zaman desteklemeye hazırım. Çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyorum ve ileri bir tarihte bir okul, bir sağlık ocağı ve bir cami yaptırmayı planlıyorum.” dedi.

Sergi boyunca misafirlerini ağırlayan Okul Müdürü Yunus DOĞRU: “Eğitimin amacı toplumsal değişim meydana getirme sürecidir. Okulumuz öğrencilerinin farklı toplumsal çevrelerden bir araya gelerek kültürlenme oluşumunu sağlayacak değerlerden en önemlileri ortak oyunlar ve oyuncaklardır. Bu oyunlar ve oyuncaklar öğrencilerimizi sanal âlemden uzaklaştıracak ve toplumsal kültürleşmeyi ve sempatiyi arttıracaktır. İşte öğretmen ve öğrencilerimizin bu projeyle, Ayvalık’ta 1.Ulusal Çocuk Kongresi’nde Gönen’i temsil edecek oluşu bizi son derece onurlandırmış ve gururlandırmıştır.”



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı