Geleceğin edebiyatçısı

Geleceğin edebiyatçısı

Ortaokul öğrencisi Dilara´dan çocuk kitabı

Bandırma Fatih Ortaokulu öğrencisi Dilara Mucuk, kitap yazdı.

7. sınıfta okuyan 12 yaşındaki öğrenci, "çocuk romanı" olarak nitelendirdiği kitabı hakkında şu bilgiyi verdi:

"Küçük yaşlardan itibaren yazmaya çok meraklıyım. Yazma konusundaki yeteneğimi ilkokul öğretmenim olan İmdat Küçükbaycan keşfederek beni teşvik etti. 10 yaşlarında küçük hikayeler yazmaya başladım. Bunları bilgisayarıma kaydettik. Onlar üzerinde ayrı bir çalışma yaparak ´Mavi Taşın Gücü´nü kaleme aldım. Bu kitabımı 1,5 yıllık bir çalışma sonucu hazırladım. Her gün 30 dakika kitap okuyorum. Amacım yazar veya tasarımcı olmaktır."

Âdem-Şemsinur Mucuk çiftinin kızları olan Dilara Mucuk, Manisa Demirci Celal Bayar Üniversitesi´nde, sosyal bilgiler bölümünde okuyan ablası Büşra´nın, "Mavi Taşın Gücü" isimli kitabının redaksiyonunu yaptığını belirtti.

Âdem Çabuk ve Şemsinur Mucuk da, kızlarının yazdığı, kendi olanaklarıyla 500 adet bastırdıkları kitap ile ilgili olarak, "Kızımızla gurur duyuyoruz" dediler. ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-9/29/2141133208719.jpg

                     MİNİK YAZAR´DAN BAŞKAN ZİYARETİ
Bandırmalı Minik Yazar Dilara Mucuk, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´u makamında ziyaret ederek kendi kaleme aldığı kitabı ?Mavi Taşın Gücü? adlı eserini hediye etti. Başkan Tolga Tosun, minik yazarın ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirerek kendisine başarılar diledi.

/resimler/2019-9/30/2103273760274.jpg



İSMAİL DERMAN
14.10.2021 17:08:32
Küçük yaşta kitap yazan,yazar olan Dilara kızımızı tebrik ederim.Ayrıca desteklerini esirgemeyen annesi Şemsinur hanımefendi,Babası Adem bey'i ve ablası Büşra'yı ve dilara'ya emek veren öğretmeni ni , kitabını basan yayın kuruluşunu kutluyorum.İnşallah gelecekte büyük edebiyatcılar arasında göreceğimizi ümit edeyorum.Bu ve bunun gibilerinin kitaplarını satın alarak desteklerimizi esirgememeliyiz.YOLUN AÇIK OLSUN DİLARA.

Anahtar Kelimeler: Geleceğin edebiyatçısı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false