Geleceğin sanatçıları ``Umut ateşi``nden çıkacak

Geleceğin sanatçıları ``Umut ateşi``nden çıkacak

KARESİ UMUT ATEŞİ PROJESİ” MEYVELERİNİ VERMEYE DEVAM EDİYOR.





Balıkesir
Valiliği öncülüğünde risk altında bulunan, olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilgilendirme ve sosyal çalışmaları da kapsayacak şekilde sanat alanında mesleki yönden eğitilerek istihdam edilmeleri ve topluma faydalı birer birey olarak hayata uyumlarının sağlanması, kötü alışkanlıklardan ve suçlardan korunmaları amaçıyla hazırlanan Karesi umut ateşi projesi meyvelerini vermeye başladı.


Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi Bestekar Sıtkı SAHİL, Nilgül BULCA ve ekibi ile birlikte yürüttüğü, proje çalışmasında kursiyer olarak bulunan Doğuş ÇEKMEOĞLU, verilen eğitimler neticesinde Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü yetenek sınavını başarı ile kazandı.

Balıkesir Musiki Derneği Koru Şefi Bestekar Sıtkı SAHİL, Nilgül BULCA ve Karesi Umut Ateşi Projesi öğrencilerinden Doğuş ÇEKMEOĞLU, İl Emniyet Müdürü Ömer AYDIN'ı ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi Bestekar Sıtkı SAHİL yaptığı konuşmada,”Proje kapsamında yapılan çalışmalar ile, daha önceki yıllarda Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine (2) öğrenci, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)  konservatuvar bölümüne (1) öğrenci göndermiştik. Bu sene de Doğuş, Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine yerleşmeye hak kazanarak, bu alanda yetiştirdiğimiz 4. öğrencimiz oldu.``

``Bu projeye destek veren, Valimiz Yılmaz ARSLAN ve Emniyet Müdürümüz Ömer AYDIN'a teşekkür ediyoruz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ömer AYDIN yaptığı konuşmada; Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 2010 yılından itibaren devam etmekte olan Karesi Umut Ateşi projesi kapsamındaki gençlerin gelecekleri adına çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.``

``Projemiz, her yıl Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine öğrenci gönderme başarısı göstermektedir. Doğuş'un göstermiş olduğu başarı, diğer arkadaşlarına da örnek olacağını ve yaşadığı çevredeki gençlerin gelecekte rol model olarak kendisini takip edeceklerini düşünüyorum. Öğrencilerin yetişmesinde bilgilerini ve emeğini esirgemeyen hocalarımıza teşekkür ediyorum.`` dedi.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli