Geleceğin sinemacıları umut verdi

Geleceğin sinemacıları umut verdi

Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği (SAM-DER) Film Atölyeleri”nde öğrenciler tarafından çekilen kısa filmler gelecek için umut verici bulundu





Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği (SAM-DER) tarafından, 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde çeşitli okullarda gerçekleştirilen Film Atölyeleri”nde öğrenciler tarafından çekilen kısa filmler gelecek için umut verici bulundu.

1 Haziran günü başlayan bu yılki Balıkesir Sinema Günleri'nin son programı olan   Atölye Filmleri Gösterimi”, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Prof.Dr. Abdullah Soykan ile ilgili okul müdürleri, veliler ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı. Cinemarine sinemasında 6 Haziran günü gerçekleştirilen gösterime katılanlar arasında, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi Direktörü hemşehrimiz Yamaç Okur'un da bulunması güzel bir sürpriz oldu.

1993 yılı SYAL mezunlarından olan Yamaç Okur, gösterim sonrası yaptığı kısa konuşmada, Balıkesir'de böylesine güzel bir programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İzlediğimiz bu kısa filmler, gelecek için umutlarımızı güçlendirmiştir” şeklinde konuştu. SAM-DER'in çabalarından övgü ile söz eden Yamaç Okur, bundan böyle, Balıkesir'deki sinemacılık faaliyetlerine ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

SYAL Film Atölyesi'ne katılan öğrenciler tarafından çekilen Değişim”, Senaryo Sıkıntısı”, ve Monochrome”  , Bahçelievler Anadolu Lisesi Film Atölyesi tarafından çekilen Koridor”, Özel Bahçeşehir Koleji Film Atölyesi tarafından çekilen Ayna” ve Anlayış”,  Karahallılar İlköğretim Okulu Film Atölyesi tarafından çekilen Arkadaş İçin” adlı filmlerin ilgi ile izlendiği program sonunda, adı geçen okulların yöneticileri ile film atölyelerine SAM-DER tarafından birer onur belgesi verildi.

SAM-DER Başkanı Mesude Eğilmez ise, derneğe üye olan Yamaç Okur'a, ünlü heykeltıraş Pof.Dr. Bihrat Mavitan tarafından tasarlanan özel SAM-DER Rozeti”ni taktı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı