Gelen gideni arattı.

Gelen gideni arattı.

Kış geldi, Onarım çalışmaları ve Işıklandırma yetersiz..




26 Mart 1989 da SHP den Bandırma Belediye başkanı olan Sedat Pekel, döneminin kent vizyonunu arttırıcı hizmetlerinde akılda kalan iki şey vardı.
İlki Kapalı çarşı ve Trafik ışıklarına reklam spotu alnamında kullanılmak üzere neon  kayan  ışıklı yazı panoları, birde mevcut elektrik direklerine takılan dal üzerinde yıldız ışıklandırmaları idi.
26 Mart 1994 te Belediye başkanlığı görevini devir alan Durgut Ergin miyadı dolan Yıldızlı lambaları Tatlısu`daki yazlığının önüne dizdirdi.
18 Nisan 1999 da yapılan mahalli seçimlerde DSP den  göreve gelen Dr.Halil Ünlü`nün kent aydınlanması konusunda her hangi bir tasarrufu olmadı.
28 Mart 2004 tarihinde AKP den Belediye başkanı olan M.Cemal Öztaylan kent aydınlanması konusunda ortaya koyduğu ısrarcı çabası ile Bandırma`nın Milenyum`daki aydınlanma projesini hayata geçirerek nerede ise karanlık bir köşe bırakmadı.
Geçmiş dönemlerde karanlıktan istifade otomobilleri soyan Hırsızlar işsiz kaldı.
Bandırma kasaba kimliğinden kurtulup Kent vizyonuna girdi.

7 Haziran 2009  Belediye eski başkanlarından CHP milletvekili Sedat Pekel siyasettiki parlementerlik sürecini noktalayıp yeniden belediye başkanlığına soyundu.
CHP % 34 oranda 23.416 oy alırken, Kenti aydınlığa kavuşturan AKP %30.9 oran ile 21.288 oy ile seçimleri kaybetti.

7 Haziran 2009 dan bu yana 2,5 yıl geçti.
Yani görev süresinin %50 si bitti.
Yakın tarihte işçileri ile sorun yaşayan Bandırma Belediyesi Cumhuriyet meydanındaki Çınarların yaşam standart`ını yükseltmek adına diplerini açtı.
Sigara yasağı ile birlikte Çadır kent görünümüne bürünen şehir`de, İkinci düzenleme ile meydanları kapatma ve şekillendirme programı bir çok Çınarın çelik konsürüksiyon çatıların içersinde kaderine terk edilmesine neden oldu.
Işıklar güzel !...
Havai helojenler olmasa, bir çok nokta da dolaşmak mümkün değil, Sahildeki tüm aplikler miyadını doldurdu, Bir çoğu önü alınamayan seyyar hurdacılara çoktan şarap parası oldu.
Önümüzde 2,5 yıl daha var..
Bakalım yakılamayan lambalar ile onarılamayan yollar bitirilecek mi ?...
Yoksa Durgut Ergin`in B planı gibi Tatlısu`ya armağan mı !... 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli