GELENEKSEL 3. AVŞA YARI MARATONU SONA ERDİ

GELENEKSEL 3. AVŞA YARI MARATONU SONA ERDİ

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Avşa yarı Maratonu” 10 ülkeden 600’ün üzerinde sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Avşa yarı Maratonu” 10 ülkeden 600’ün üzerinde sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Balıkesir’in gözde turizm merkezi Avşa Adası bir kez daha koşucuları misafir edecek olmanın heyecanını yaşadı. 3. Uluslararası Avşa Yarı Maratonu; Balıkesir Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu koordinesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Adalar Belediyesi ev gerçekleştirildi. İngiltere, Almanya, Rusya ve daha birçok ülkeden sporcular Avşa Adası’nı koşarak keşfetti.

Avşa Adası'nda düzenlenen en büyük spor etkinliği olma özelliği taşıyan organizasyonda 21km yarı maraton, 12km yarım ada turu ve 2km halk yürüyüşü parkurları tamamlandı. Çocuk koşusuna katılan minik sporcuların ise maraton heyecanı gözlerden kaçmadı. Balıkesir Valiliği öncülüğünde sosyal sorumluluk projesi kapsamında ülkemizin 11 ilini etkileyen depremlerin oluşturduğu yaraları sarmak amacıyla "1 Adım 1 Hayat" koşusu gerçekleştirildi. Depremzedeler yararına düzenlenen halk yürüyüşüne yoğun bir katılım oldu.

1 Adım 1 Hayat koşusunda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Yardım koşusuna başta Valiliğimiz olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşlarımızın katılımları, birlik ve beraberliğe, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan şu günlerde sporcularımıza da örnek olması açısından çok önemliydi. Yaş sınırı olmaksızın katılım sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bitiren herkesin şampiyon olduğu bir spor olan Avşa Maratonunda koşan tüm sporcularımızı da tebrik ediyorum.” dedi.

Etkinliğin ödül törenine Marmara Kaymakamı Murat Çiçek, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman katıldı.

Turizm potansiyeli yüksek bölgelerde gerçekleştirilen organizasyonların önemine dikkat çeken Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Bu yarışlar, yapılan bölgenin tanıtımı, spor kültürünü daha da yaygınlaştırmak, sporu alt yaş gruplarına indirmek için yapılan yarışların başında geliyor. Bu yarışlarda profesyonel yarışçıların yanında masterler dediğimiz grubumuzu da görmek istiyoruz. Koşmanın manasını koşamayacak hale geldiğinizde görüyorsunuz ama biraz geç oluyor. Onun için koşmak gerekiyor. Atletizm her geçen gün büyüyor. Bütün branşlarda önemli noktaya geldik. Böyle yarışlarla da ülkemizin, yarışın yapıldığı bölgemizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Yarı maratonda 10 ülkeden 600 sporcu yer aldı. Bu da ayrıca güzel. Bölgenin kendi iç potansiyel nüfusunun azlığını düşünürsek, bu 600 kişinin gelmesi esnafımız ve bölge insanı için de önemli. Yarışı düzenleyenlere ve destek verenlere teşekkür ediyorum. Biz de Türkiye Atletizm Federasyonu olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: GELENEKSEL . MARATONU
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı