Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları meyve verimine başladı

Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları meyve verimine başladı

Orman İşletme Müdürlüğünün 1998-2000 li yıllarda yapmış olduğu Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları meyve verimine başladı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünün 1998-2000 li yıllarda yapmış olduğu Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları meyve verimine başladı.

 Bandırma ilçesine bağlı Çakıl, Mahmubeler, Emre ve Yeşilçomlu Mahallerinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarında dikilen Zeytin, Ceviz, Kestane, Fıstıkçamı ve Badem fidanları büyüyüp artık meyve veriyor. Yöre halkı yapılan ağaçlandırma çalışmaları neticesinde meyve üretimi yaparak gelir sağlıyor.

Yılda 10-12 ton ceviz elde edecekler

Yeşilçomlu mahallesinde 2017 yılında yapılan 100 dönümlük Ceviz Gelir Getirici Tür Ağaçlandırması ile yılda 10-12 ton Ceviz elde edilerek yöre halkına 1.500.000 TL gelir sağlamaktadır. Bandırma ilçesindeki diğer mahallerdeki ceviz ağaçlandırmalarıyla toplam Bandırma ilçesindeki mahalleler yılda 16.000.000 TL gelir elde etmektedir.

Geçtiğimiz yıl 200 ton zeytin elde ettiler

Mahmubeler mahallesinde 2000 yılında yapılan 830 dönümlük Zeytin Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmalarında bu sene verimin düşük olduğu ancak geçtiğimiz yıl 200 ton zeytin elde edilerek yöre halkına 20 milyon gelir sağlandığı, bu nedenle yöre halkının memnuniyeti gözle görüldü. Bandırma İlçesinde ise toplamda 5.950 dönüm alanda Zeytin Ağaçlandırması yapılmış, ağaçların tam olarak verime kavuşması ile birlikte 2.000 ton zeytin elde edilebileceği ve yöre halkına 120 milyon TL gelir sağlanabileceği ifade edildi.

Yeşilçomlu ve Mahmubeler mahallerinde yaşayan vatandaşlar köylerine gelir getirici türlerle yapılan ağaçlandırmalardan duydukları memnuniyeti Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Bandırma İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek ve ağaçlandırma sürecinde büyük emeği geçen Şube Müdürü Halil Karaemir’e bildirdiler. 

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran inceleme gezisinde: “ Kırsal kesimdeki vatandaşlarımıza bu şekilde dokunabilmek ve yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarından köylümüzün gelir elde etmesi bizi memnun etti. Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ahmet PESEN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı