Geliri Mehmetçik Vakfına

Geliri Mehmetçik Vakfına

Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulundan ?Ecdadımızı seviyoruz mirasını yaşatıyoruz ? projesi

Bandırma Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu öğrencileri, Bengi Projesi kapsamında ?Ecdadımızı seviyoruz mirasını yaşatıyoruz ? projesiyle ürettikleri ürünleri satarak gelirini Mehmetçik Vakfı´na bağışlayacak

/resimler/2018-4/9/1452527063344.jpg

Bandırma Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu, Bengi Projesi kapsamında? Ecdadımızı seviyoruz mirasını yaşatıyoruz ? projesiyle ürettikleri ürünleri satarak gelirini Mehmetçik Vakfı´na bağışlayacak.

Serginin açılışı nedeniyle Korgeneral Enver Akoğlu Ortaokulu´nda bir tören düzenlendi. Törene Bandırma kaymakamı Günhan Yazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Okul Aile Birliği Başkanı Şengül Ergün, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

/resimler/2018-4/9/1453349720320.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın  okunmasının  ardından Okul Müdür Vekili Ali Kahraman açılış konuşmasında  tarihin, insanlığın hatıra defteri olduğunu vurgulayarak,  şunları kaydetti:

? Büyük izler bırakmış toplumlar, asırlar geçse bile diğer toplumlarca miras bırakmış oldukları eserlerle anılmaktadır. Ecdadımızı  seviyoruz, mirasını yaşatıyoruz, Bengi Projesi kapsamında ki değerler eğitimi çerçevesinde Sosyal Bilgiler öğretmenlerimizle beraber, milli ve manevi değerler ve ecdatlarına saygılı nesiller yetiştirip, kültürümüzün zengin motiflerini  tanıtmayı hedefledik. Öğrencilerimiz yapmış oldukları maketlerle;  kahraman Mehmetçiklerimize vefa borcunu ödemek istedik? dedi.

/resimler/2018-4/9/1453598002142.jpg

Kahraman, Sosyal Bilgiler öğretmeni Şule Bilgin, öğretmen Eylem Turuplu ile birlikte tarihi ve doğal güzellikleri, çocuklara ve gelecek kuşaklara tanıtmak, bunlara sahip çıkmak kültürel mirasımıza değer vermelerini hedeflemek, dünden bugüne köprü kurabilmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek .? Bu amaçla da bu projeyi oluşturduk. Mehmetçik Vakfına destek vermek fikri geldi. Sergi de bağış kutusu açtık. Öğrencilerimizin yaptığı bu maketleri satarak kahraman ordumuza destek vermeyi hedefledik.? İfadesini kullandı.

Tören Balıkesir Zağnos Paşa Mehteran Takımının gösterileri,  iki öğrencinin okudukları şiirleri ve  ?Sosyal Bilgiler Proje Sergisi?nin açılışı ile sonra erdi. Ahmet PESEN

/resimler/2018-4/9/1454336127757.jpg



Anahtar Kelimeler: Geliri Mehmetçik Vakfına
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı