Genç Öğretmen`nin hazin sonu

Genç Öğretmen`nin hazin sonu

Erdek, Ormanlı Köyünde tatil yapan Edebiyat öğretmeni, yakınlarını kurtarmak isterken denizde boğularak hayatını kaybetti.

Erdek, Ormanlı köyünde bugün öğle saatlerinde meydana

gelen elim olayda genç bir öğretmen azgın dalgalarla boğuşan

yakınlarını kurtarmak isterken kendisi boğularak yaşamını

kaybetti.

Erdek, Ormanlı Köyünde kader olmaktan kurtulamayan müessif olayda aslen Erzurum doğumlu olup İstanbul Tuzla`da Edebiyat öğretmeni olarak görev yaptığı öğrenilen Soner Cengiz(30) yaşamını kaybetmesi çevrede üzüntü ile karşılandı.

Edinilen bilgiye göre genç öğretmen yakınları ile birlikte tatile geldiği Erdek Doğanlar köyünde, Şezlong`unda kitap okuyordu.

Önündeki dalgalı denizde yüzmek isteyen yeğenleri, azgın dalgalarla boğuşup yüzme gösterisi yaparken kurtulamıyacaklarını anlayınca imdat istemeleri üzerine genç öğretmenin denize atlayarak iki genci kurtardığı ancak kendisini azgın dalgaların elinden alamadığı öğrenildi.

Boğulma olayının feryatları üzerine olay yerine gelen bazı köylülerin denize girerek genç öğretmeni güç belada olsa kumsala çıkardıkları ancak, müessif olayda boğulmalara karşı ilk müdahale yetersizliğinden genç bir öğretmenin hayatının baharında yaşama veda ettiği öğrenildi.

Olayın görgü tanıkları yaşanan dramı teleffus ederken, bu ve buna benzer olayların sadece Ormanlı`da değil, Kapıdağ`ı çevreleyen tüm köy plajlarında yaşanmasının olası olduğunu vurgulayarak, Özellikle yaz aylarında boğulmalara karşı ilk yardım müdahalesinin yetersiz kaldığı,  ölümlerin önüne geçilmesi gibi sosyal bilği paylaşımıda bulunmadığı kaydedildi.

Ormanlı`nın Erdek ile bağlantısını sağlayan, Ocaklar-Turanköy arasının 15 km olduğu bu yolun 15 dakika gibi kısa sürede kad edilmesine rağmen sadece 9 km olan Turan-Ormanlı arasının 45 dakikada tuttuğu belirtildi.

Buda gösterdi ki Kapıdağ çevresinde yapılan yolların beklenti ile örtüşmediği idi.

Ormanlı`da yaşanan müessif olay sonrası 112 ye yapılan ihbarın yaklaşık 45 dakika ulaşım, 45 dakikada dönüş mesafesi insan yaşamı için dönüşü mümkün olmayan yol olarak olarak tarihe geçti.

Ormanlı`daki can pazarında 2 canı kurtaran kahraman öğretmen Soner Cengiz`in cansız vücununu Erdek Neyyire- Sıtkı devlet hastanesine ulaşması sadece cenazenin naklinden ibaret oldu.

Öğretmen Soner Cengiz`in yakınları 112 acil ambulansı ardından küçük bir umutla geldikleri Erdek`te büyük yıkım yaşadılar.

Hastane koridorlarında yükselen acı feryat ulaşması gereken adreslere ulaşmasa`da, yok olan bir gençliğin ardından yüreği parçalanan insanlar hastane yetkilileri tarafından iğne yapılmak sureti ile teskin edilebildiler.




İLYAS KALINSAZ
19.07.2013 17:50:49
Değerli vede Kadim Dostum Sonerim; Rabbim gani gani rahmet eylesin. Sen saf ve temiz, sen dürüst ve ahlaklı, sen iyilik ve yardımsever, sen ve sen ve sen kelimelerin kifayetsiz kaldığı kadar güzel bir insandın. Allahım bu güzel dostuma Rahmetin ve merhametinle muamele eyle. Amiin.

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı