Genç Parti'de seçim stardı

Genç Parti

Genel Merkez, Genel sekreteri Melek Dingaz Yaralı "Seçim kanunu ile seçime katılma hakkını kazandık"

Cem Uzan'ın kurucu genel Başkanı olduğu Genç Parti başta 81 il olmak üzere, ilçelere uzanan teşkilatlanma çalışmaları sürüyor.

Olası bir erken seçime karşı, seçime katılma hazırlıkları tamam olan Genç Parti Bandırma ilçe Başkanlığı Genel Başkanlık Genel Sekreteri Hemşehrimiz Melek Dingaz Yaralı ve il Başkanı Mustafa Özulus tarafından ziyaret edildi.

Genç Parti Balıkesir İl Başkanı Mustafa Özulus, kuruluşundan itibaren içinde olduğu Genç Parti için umutlu konuştu.

Başkan Özulus, "Genç Parti olarak Başta Balıkesir il Başkanlığı olmak üzere Karesi, 6 Eylül, Bandırma, Manyas, Gönen, Sındırgı, Bigadiç, Ayvalık ilçe teşkilatlarımız yapılanmasını tamamlandı, sıra geride kalan diğer ilçelerimizde teşkilatlanma çalışmalarımız sürüyor, mevcut durumu ile her an baskın bir seçime karşı hazırlıklarımızı tamamlıyoruz." dedi.

Genç Parti Bandırma ilçe Başkanlığını ziyaret eden Genel Merkez Genel Sekreteri Melek Dingaz Yaralı ise, Türkiye genelinde 81 ilde örgütlenme çalışmalarının tamamlandığını, ilçeler bazındaki yapılanma çalışmalarının ise hızla devam ettiğini vurguluyarak olası bir seçime karşı teşkilatlar olarak hazır olduklarını söyledi.

Şu anda mevcut iki oluşumdan Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı noktasında her hangi bir oluşum ile ittifaklarının sözkonusu olmadığını, Genç Parti Kurucu genel Başkanı Cem Uzan'ın Cumhur Başkanı adayı olarak seçimlere gireceklerini söyledi.

"2023 seçimleri için Genç Parti olarak çok ciddi bir çalışmamız var, Türkiye de 128 tane siyasi parti var ancak bunlardan sadece 21'i  seçimlere girme hakkını elde etti. Biz 2020 yılında pandeminin yoğun olduğu süreçte 67 ilde seçime girerek, seçime girme yeterliliğini kazandık, ancak bundan sonrada kongrelerimizi yaparak teşkilatlanma çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz, Hatta bu hafta Manisa da kongremiz var. Eksik olan yerlerke kongre çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tüm Türkiye de teşkilatlanma ile ilgili hiç bir sorunumuz yok. Şu anda liderimiz Cem Uzan'ın açıkladığı gibi ittifaklar için çok erken bir süreç,  Biliyorsunuz iki mevcut ittifak var. İttifaklardan bir Millet ittifakı, parlementer sisteme geçiş ile ilgili bir çalışma kapsamında 4 parti 6 partiye çıktı ama, bu ittifak anlamında değil sadece parlementer sisteme geçiş ile ilgili bir çalışma gurubu oluşturuldu. Önümüzdeki süreç için kapılarımızı kapatmadık. Genç Parti olarak Baraj ile ilgili bir sıkıntımız olmadığı zaten Türk seçmeni biliyor. Biliyorsunuz baraj %7 biz zaten %7 yi aşmış bir partiyiz. İttifak için şu anda net birşey söylemek mümkün değil, Tek başımıza gidiyoruz, bundan sonraki süreçte de, görüşmeler yapılır, katılmak isteyen diğer partiler ile görüşülür, yada farklı gelişmeler olursa, malum Türkiye de siyaset çok kısa sürede değişiyor biliyorsunuz.  Kapımız açık ama biz tek başımıza gidiyoruz. Bu görüşmeler Genç Parti çayısı altında Genç parti liderliğinde olmak kaydı ile ." dedi.

Genel sekreter Dingaz, olası bir genel seçim için Milletvekili belirlemesi ise "Öncelik bayanlar ve gençler olmak üzere, pozatif ayrımcılık değil ama, zaten gelecekte gençler yönetecek ülkeyi,  6 milyon genç seçmen var. Türkiye Nüfusunun %40'ı 40 yaşın altında dolayısı ile biz önümüzdeki süreçte çok etkili olacağınız, siyasette de yer alması gerektiğini, ülkemiz adına söz sahibi olmalarını istiyoruz. " dedi.



ismail çalışkan
10.02.2023 23:46:37
ist bahcelievler ilçe başkanlığı ne zaman açlacak

Anahtar Kelimeler: Parti' seçim stardı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı