Gençer öğüt verdi

Gençer öğüt verdi

Recep Gençer Anadolu Teknik Anadolu Meslek Lisesi'nin, başarılı öğrenciler için düzenlediği ödül töreni gerçekleşti.






Recep Gençer Anadolu Teknik Anadolu Meslek  Lisesi'nin, başarılı öğrenciler için düzenlediği ödül töreni gerçekleşti. Okulun spor salonunda yapılan törene BAGFAŞ A.Ş.'nin kurucu murahhas azası Recep Gençer'in yanı sıra Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, diğer konuklar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Recep Gençer Anadolu Teknik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü İlhan Tutgun, okullarındaki öğrenci sayısının, son üç yıl içinde % 50 artarak, 700'ü geçtiğini vurgularken, şunları söyledi:

Derslik başına düşen öğrenci sayımız 40'ı aştı. 29 şube, 17 derslikte eğitim-öğretim vermeye çalışıyoruz. Kütüphane, atölyeler ve bodrum kattaki üç depoyu da derslik olarak kullanmamıza karşın derslik sayımız yetersiz kalıyor. Bu durumda en az 16 derslikli ek bir binaya ihtiyaç duyuyoruz. Bakanlığımızın, okulumuza verdiği 2012 yılı bütçesi, 102.000 TL'dir. Öğrenci başına yaklaşık 150 TL düşüyor. Ama toplam giderimiz, öğrenci başına yaklaşık 240 TL'dir. Giderleri özetlersek; elektrik, su, posta ve telefon, fotokopi, temizlik malzemeleri, temizlikçi vb. giderler göz önüne alındığında, öğrenci başına ez az 250 TL'ye ihtiyaç var. Yakıt için devletin gönderdiği para, 18-20 tonluk ihtiyacı karşılıyor. 8 bin metre karelik alanın ısınması için en az 40 ton yakıta ihtiyacımız bulunuyor. Okul-Aile Birliklerine, artık Bakanımızın emriyle kimse bağış alamıyor. Biz de alamıyoruz. Bu durumda, okul yöneticileri olarak şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak takdir beklerken, tekdirle karşılaşıyoruz.”

Okullarından bugüne dek toplam 1633 öğrencinin mezun olduğunu vurgulayan Tutgun, geçen yıl, okullarından mezun olan 117 öğrenciden 108'inin, çeşitli fakülte ve yüksek okullara girme hakkını elde ettiğini sözlerine ekledi.



Recep Gençer kürsüde

Ardından söz verilen Recep Gençer de konuşmasında, eğitimin gerçek anlamının sağlıklı, ülkesini seven, birbirlerine saygılı, kompleksiz nesiller yetiştirmek olduğuna işaret ederken, , öğrencilere şöyle seslendi:

Geçen yıl ÖSS'ye giren toplam 1 milyon 700 bin öğrenciden 700 bini, matematikten sıfır puan aldı. Tüm derslerden sıfır puan alan öğrenci sayısı ise 58 bin oldu. Bunu anlamak mümkün değil. Avrupa ülkelerinde lise bitince, öğrenim bitti gözüyle bakılıp, üniversiteye bilim yapmak amacıyla gidiyor. Bu nedenle öğrencilere sesleniyorum. Geleceğinizi çok iyi düşünün. Okulunuza devamsızlık yapmayın. Öğretmenlerinizi çok iyi dinleyip, çok çalışın.”

Bu okulu reklâm için değil, eğitim-öğretimin kalitesine katkı sağlamak amacıyla yaptığına dikkati çekerken, öğretmenlerin, uzun yıllar aynı okulda kalmalarının başarıyı arttıracağını vurgulayan Gençer, Az önce konuşan müdürümüz, bu yıl devletin verdiği 102 bin liralık ödeneğin yetmediğini belirtti. Bu nedenle ben de, içinde bulunduğumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılı için okulumuza 100 bin TL vereceğim” dedi.


Şakir Demirhan konuşuyor


Kader Özkul isimli öğrencinin, Atatürk'ten Son Mektup” isimli şiiri seslendirmesinden sonra kürsüye gelen Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Bandırma'da eğitimin geleceğini stratejik bir şekilde plânladıklarına işaret etti. 2012-2014 yılları arasında, eğitim-öğretimin tüm sorunlarının analizini gerçekleştirerek, çözüm yolların gösterdiklerini vurgulayan Demirhan, şunları söyledi:

Bu çalışmalarımıza paralel olarak eğitim-öğretime en hazır ilçeyiz. Birçok ilden de öndeyiz. Eğitim-öğretimde önemli olan konu, öğrencilerin neden öğrenemedikleridir. Şunu unutmayalım ki, öğrenci, öğreneceğine inanmazsa, kimse ona bilgisin veremez ve  asla öğretemez. Öğretmen, eğer öğrencisine sevgisini veremezse, bilgisini de veremez. Biz, her şeyden önce öğrencilerimize bilgiyi değil, yaşamayı öğretmeyi hedefliyoruz.”

Bandırma Halk Oyunları Ekibi'nin Ege oyunlarını sergilemesinin ardından, okul öğrencileri, mini bir tiyatroyu sahneledi.

Ödül töreni

Törenin sonunda, ödül töreni gerçekleşti.

2011-2012 eğitim-öğretim yılını okul birincisi olarak bitiren Elif Çelikarslan (Bilişim Teknoloji Alanı), ikinci olan Hakan Dektaş (Bilim Teknoloji Alanı) ve üçüncülüğü elde eden Veli Yılmaz'a (Elektrik Elektronik Alanı) ödülleri Recep Gençer tarafından verildi. Ayrıca, Recep Gençer Vakfı'ndan, eğitim yaşamı boyunca burs almaya hak kazanan 9. sınıf öğrencisi Hızır Çetin(birinci), Seyit Battal Arvas(ikinci)ve Şahin Muhammed Kocabaş(üçüncü) da ödüllerini aldı.

Ayrıca, emekliye ayrılan İngilizce Öğretmeni Olcay Elçi'ye de ödül verildi.

Törene Recep Gençer'in eşi Neriman Gençer, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Beşir Yılmaz, Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Gökçek ile BAGFAŞ Fabrikalar Genel Müdürü Necat Hadsan da katıldı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı