Gençler, Erdek sahilini temizledi

Gençler, Erdek sahilini temizledi

Çekilen halaya Erdek Belediye Başkanı Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Mirza da katıldı

 

Erol Akun´un başkanlığındaki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Bandırma Şubesi´nin gençlerinden oluşan öğrenci grubu, önceki gün, Erdek´in Düzler Mahallesi sahilini temizleyerek, yaklaşan turizm sezonunda sahillerin temizliğine dikkat çektiler. Erdek Belediyesi´nin de araç-gereç ve personel yardımıyla destek verdiği çalışma hakkında, Düzler Mahallesi´nde yer alan Kapıdağ Camping´te düzenlenen basın toplantısında bilgiler verildi. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp´in de hazır bulunduğu basın toplantısında öğrenciler adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

?Kıyıdan, sahillerden 19 Mayıs sabahı güneşin doğuşunu bekledi, Türk halkı ve o güneş, Samsun´dan doğdu. 19 Mayıs sabahı denizler bize Mustafa Kemal´imizi getirdi. Yüzyılların karanlığından çıkardı yurdumuzu. Genç olarak özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve eşit yurttaş olduğumuzun günüdür. Gençlik olarak haklarımıza sahip çıkıyoruz ve hiçbir zaman, hiçbir kişiye, zümreye biat etmeyeceğimizi buradan haykırıyoruz. Tek önderimiz vardır, o da Mustafa Kemal Atatürk´tür. Bandırma ÇYDD gençlik birimi olarak uzun zamandır önemsediğimiz bir konuyu, ?Gençlik Haftası´ içinde gündeme taşımak için böyle bir toplum hizmet projesi geliştirdik. Amacımız, yaz ayları boyunca Erdek´e gelen ziyaretçileri bulunduğumuz bölgeden uyarmak, haberdar etmektir. Burası Erdek ve Bandırma´nın birleştiği ortak sahildir. Biz, Çağdaş Gençlik Derneği olarak ilk karşılaşılan bu sahilin önemli olduğuna inanıyor ve çağdaş bir görünüme kavuşabilmesini sağlamak amacıyla farkındalık yaratmak istiyoruz. Görüşümüzü önemseyen ve bize burada kurduğumuz iki günlük kamp boyunca destek veren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya, BANVİT A.Ş.´ye, Kapıdağ Camping sahiplerine ve Düzler Mahallesi halkına teşekkür ederken, bundan sonra da sahillerin ce denizin önemini daha çok gündeme getirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Çünkü denizler, bize, ?Tam bağımsız Türkiye´yi söylüyor.?

Ardından konuşan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, turizmde temizliğin önemine dikkat çekerken, iki belediye olarak birbirleriyle dayanışma içinde bulunduklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından belediye başkanlarının da katılımıyla halay çekildi. Önder BALIKÇI

/resimler/2016-5/16/1036286550786.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli