Gençlerbirliği kuruldu.

Gençlerbirliği kuruldu.

Sarı siyahlı ekip U-14 ve alt liglerde mücadele edecek Bandırma'da Gelişimspor, Bandırmagücü'nden sonra Bandırma Gençlerbirliği kuruldu.

Eski Genç Milli, Bandırma, Balıkesir ve Karacabeyspor’un efsane kalecisi Hüseyin Çeri’nin Başkanlığında 7 kişilik yönetim kurulu oluşturularak bölgeye yapılan başvuru sonucu federe olan Bandırma Gençlerbirliği sarı siyah renklerden oluşuyor.

Teknik direktörlüğünü Elvan Öztürk’ün gerçekleştirdiği Bandırma Gençlerbirliği, diğer bir anlamda Bandırma Amatör futbol camiasına uzun yıllar katkı vermiş Sunullah Gençlerbirliği’nin ruhunu taşıyor.

Bandırma Gençlerbirliği Başkanı Hüseyin Çeri yeni oluşum dolayısı ile yaptığı açıklamada uzun yıllar Bandırma Fenerbahçe Okulu olarak hizmet verdiklerini ancak federe olarak lig mücadelesi veremedikleri için bu çabanın sonuçsuz kaldığını söyledi.

Çeri; ‘’Fenerbahçe ile olan resmi anlaşmamızı fesh ettik, yeni oluşumda renkleri dahi kullanmadık, Antrenörümüz Elvan Öztürk’ün Bandırma spor dünyasına katkısı yadsınmaz, bir dönem Sunullah Gençlerbirliği forması altında büyük mücadelelere imza attı. Bu bir anlamda eski bir kulübümüze vefa örneğidir. Bandırma Gençlerbirliği, adı ve renkleri ile benzerlik olup, Sunullah Gençlerbirliği ile hiçbir ilgisi yoktur. 2014-2015 sezonunda U-14, U-13, U-12 ve U-11 liglerinde mücadele vermek istiyoruz, Bölgeye bu noktada taleplerimizi bildirdik. Bu mücadelemiz gelecek yıllarda U-15, U-16, U-17 ve U-19 ile sürecek.‘’ Dedi.

Bandırma Gençlerbirliği Teknik direktörü Elvan Öztürk ise yaptığı açıklamada bugün dek Fenerbahçe Okulu adı altında verdikleri mücadeleyi, bundan böyle Bandırma Gençlerbirliğinde sürdüreceklerini, amaç ve hedeflerinin geleceğe yönelik Bandırma’nın futbol kalitesini yükseltecek teknik, performansı yüksek, anlayan, algılayan ve sistemle barışık olarak sahadaki mücadelesini tribünlerde alkışa döndürecek yetenekleri yetiştirmek olduğunu söyledi.

Öztürk, ’’Bu ideallerimizi gerçekleştirme noktasında biraz geç kalsak ta, bir şey kaybetmiş değiliz, geçmişte federe olmadığımız için yetiştirdiğimiz gençleri elde tutamıyorduk, artık yetiştirdiğimiz gençlerimiz Bandırma ve bölge futbolunda Gençlerbirliği patentini taşıyacaktır.’’ Dedi.

Bandırma Gençlerbirliği, çalışmalarını Marmara Halı sahasında sürdürüyor.



  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli