GENÇLERDEN “DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ” BULUŞMASI

GENÇLERDEN “DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ” BULUŞMASI

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında Balıkesir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlerine yönelik program düzenlendi.

Gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla kutlanan 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında Balıkesir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlerine yönelik program düzenlendi.

Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlenen program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü faaliyetleri ve yatırımlarının tanıtıldığı video gösterimi ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Önal’ın “Gönüllülük Bilinci” konulu konuşması, Ala Sanat Spor Kulübünün halk oyunları gösterisi, Gönülden Nağmeler Müzik Dinletisi, Şiir dinletisi ve Ödül töreni ile son buldu. Program öncesi gençler kurulan standları gezerek faaliyetler hakkında bilgi aldı, resim sergisini gezerek masatenisi, floor curling, minigolf branşlarında spor yaptı.

Gençlerin gönüllülük gününü kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasında; “2019’da başlayan gönüllülük yılımızı her yıl daha büyük programlarla kutlamaya devam edeceğiz. Gönüllü sayımız da her geçen gün artıyor. Balıkesir Üniversitemizde ve Bandırma 17 Eylül Üniversitemizde de Gönüllülük dersi seçmeli olarak okutulmaya başlandı. Bu bilinçle yetişen gençlerimizden gelecek tekliflerle gençlik merkezlerimiz, yurtlarımız, ilçe müdürlüklerimiz ve tüm birimlerimizle açacağımız her gönüllülük faaliyetlerine hazırız. Önce gönülleri fethedeceğiz. Medeniyetimiz gönüllülük üzerine kurulmuş bir medeniyettir. Siz de bu medeniyetin gençlerisiniz. Tüm faaliyetlere sizin enerjinizle sizin gücünüzle gerçekleştireceğiz. Salonu hınca hınç dolduran siz sevgili gençlerimize, Balıkesir Üniversitesinde okuyan öğrencilerimize, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi gençlerimize, bu faaliyeti gerçekleştirmemizde destek olan Balıkesir Üniversitemize, Sürekli Eğitim Merkezimize, İlçe Müdürlüklerimize, Gençlik Merkezlerimize, Yurt Müdürlüklerimize, gençlik liderlerimize, gönüllü gençlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.  

“Nasıl Gönüllü olunur” video gösteriminin ardından Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz gençlere hitaben; “Herşeyi satın alabilirsiniz ama zamanı satın alamayız. Değerli arkadaşlar zamanınızın kıymetini çok iyi bilin. Teknoloji çağında, arkadaşlarınızla dostlarınızla, ailenize, çevrenize, devletinize, etrafınıza karşı gönüllü olun. Siz gençlerimiz, sorumluluk alarak, araştırarak, sorgulayarak hayatınızı idame ettirdiğiniz takdirde hep başarılı olacaksınız. Sizin hayalleriniz, umutlarınız olsun.. Bu zamanda 81 milyonla değil dünyayla yarışacaksınız. Teknoloji ile dünya elinizin altında. Bilgiye her an ulaşabiliyorsunuz. Fazla zaman kaybetmeyin. Gönüllülük Gününün amacı; sorumluluk bilincini gençlerimizin alabilmesi, hedeflerini belirlemesi, hayal kurabilmesi ve hayallerini gerçekleştirebilmesi” dedi.

Gönüllülük türleri, Gönüllülük tanımı, Gönüllülük Bilinci konularında bir konuşma yapan Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Önal sözlerini şöyle sürdürdü: “Gönüllülük satın alınamayan şeyi vermektir. Bütün büyük işler, küçük başlangıçlarla olur. Hangi iş olursa olsun gönüllü olmalıyız. Gönüllülük aynı zamanda görünürlük de olmak zorunda. İyilik sadece yapmak değildir görünür de olması gerekir, örnek olması gerekir. Gönüllülük nedir; kimse yalnız kalmasın, yalnız hissetmesin diye yanında olmaktır, yanında ben varım diyebilmektir. Gönüllülük anlamaktır. Neden sayımız az, çünkü başkalarını anlamakta zorlanıyoruz.” Dr. Hakan Önal Sezai Karakoç’un “Anlamak masraflı iştir; emek, gayret, samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz da cahillik kâfidir.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı. Konuşmasının ardından teşekkür belgesini Lokman Arıcıoğlu takdim etti.

Ala Sanat Spor Kulübünün halk oyunları gösterisi, Gönülden Nağmeler Müzik Dinletisi gençlerden büyük alkış aldı. Program Gönüllü Enler ödül töreni ile son buldu.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı