Genco Erkal’a beraat

Genco Erkal’a beraat

Erdek’teki sokaktan ismi kaldırılmak istenmişti.

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal(84), “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan beraat etti.

“Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçu iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Genco Erkal, İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya avukatlarıyla geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatının da hazır bulunduğu karar duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanığın dava konusu sosyal medya paylaşımlarının eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Mütalaada, ayrıca Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne göre, sanığın politik paylaşımlar yapabileceğine işaret edilerek, beraati talep edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ise şikâyetlerinin sürdüğünü ve sanığın, müvekkiline hakaret ettiğini öne sürerek, cezalandırılmasını istedi.

Oyuncu Genco Erkal, savcının mütalaasına katıldığını belirterek, beraatını isterken, avukatı Turgut Kazan da, beraat talebinde bulundu. Mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığından Erkal’ın beraatine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, oyuncu Erkal’ın, Twitter’den paylaştığı bazı ifadelerle ilgili yapılan ihbarla soruşturma başlatıldığı belirtilmişti. İddianamede, Erkal’ın üç paylaşımının “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunu oluşturduğu öne sürülerek, 1 yıl 2 aydan, 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

GENCO ERKAL VE ERDEK ŞENLİKLERİ

Genco Erkal ismi Erdek ile de bütünleşmişti.

Erkal’ın, temel direğini oluşturduğu “Genç Oyuncular”, ülkemizde ilk kez Erdek’te, 1958-1962 yılları arasında, beş yıl üst üste “Kültür ve Sanat Şenliği”ni düzenleyerek, Türkiye çapında ses getirmişlerdi.

2016 yılında, Mimar Hüseyin Sarı’nın belediye başkanlığı dönemindeki belediye meclisi, Genco Erkal’ın isminin, Erdek’teki bir sokağa verilmesi kararı almıştı.

Ancak, Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Erdek Belediye Meclis üyeleri, geçtiğimiz aylarda, Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini öne sürerek, Genco Erkal’ın isminin, Erdek’teki sokaktan kaldırılmasını isteyen bir önergeyi, Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlık ettiği belediye meclis toplantısına getirmişlerdi. Önerge, incelenmek üzere AKP ve CHP’lilerin oylarıyla İmar Komisyonu’na gönderilmişti. Daha sonraki meclis toplantısında ise İmar Komisyonu’nun raporu doğrultusunda, Erkal’ın sokağa verilen isminin kaldırılması reddedilmişti.



Anahtar Kelimeler: Genco Erkal’ beraat
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı