Genel Gündem, Yerel Gündemi Gerdi

Genel Gündem, Yerel Gündemi Gerdi

Bandırma Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclisinde AKP Başkanı Alp Bostancı, Kılıçdaroğlu´nu kınayınca ortalık karıştı.

 

Bandırma Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Dursun Mirza´nın Başkanlığında toplanan Bandırma Belediye Meclisi öncelikle 2015 Hesap İnceleme Komisyonu raporu okundu, Hesap İnceleme komisyonu tarafından da incelenip onandığı raporlar oy birliği ile onanırken, gündemdeki imar maddeleri ilgili komisyona havale edildi. Meclis gündeminde yer alan komisyon üyelikleri de oy birliği ile seçilirken Başkan Mirza´nın 2 yıllık faaliyet ve çalışma raporu sunumu muhalefetten itibar görmedi. MHP li Harun Algün ile AKP grubundan Alp Bostancı çalışmaların rutin ilerden öte geçmediğini vurgularken, AKP li Alp Bostancı´nın konuşmasına başlamadan önce meclisin kandilini kutlayıp, ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu´nun AKP li Aileden sorumlu devlet Bakanı hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı ?Kınıyorum.? Demesi meclisi gerdi.

/resimler/2016-4/7/0033518205514.jpg

Bostancı´ya meclis kürsüsünden sert şekilde cevap veren CHP li Gönül Karabulut Özdemir,  ?Memlekette insanlar ölmesin diye seçim alanlar, bugün şehitler geliyor diye etkinlik iptali kaygısına düştü. Haberlerde tecavüz edilen çocukları dinlemekten insanlığımızdan utanır olduk. Siz hala neyin peşindesiniz.? Deyince Bandırma Belediye Meclisi TBMM´ne döndü ve masalardan yükselen sesleri Meclise başkanlık eden Meclis Başkan vekili Mim. Şerafettin Engüdar güçlükle sakinleştirdi.

/resimler/2016-4/7/0034196799912.jpg

Çalışma raporuna muhalif konuşmalara yanıt CHP li Fatma Salı, Cemal Adıgüzel´den geldi. Meclis te tenkit ve eleştirileri yanıtlayan Başkan Dursun Mirza ise Büyükşehir yapılanması ile birlikte kaynakların merkeze yönlenmesinin muhalefet belediyelerin ilini kolunu bağladığını, Örneğin AKP li Susurluk Belediyesinin ana yol refijünü, Sındırgı Meydanı gibi önemli projeleri Büyükşehir üstlenirken Bandırma adına alınmış bir kararın bulunmadığını vurgulayarak, Büyükşehir´in kurulması ardından Bandırma ve Balıkesir deki merkez ilçelerin Büyükşehir bütçesine katkılarını rakamlarla verdi.

/resimler/2016-4/7/0034409925279.jpg

Başkan Mirza, küçümsenen Pazar yeri  projesinin ise %72 lik bölümünün tamamlandığını proje süresinde tamamlanarak yeni yatırımlara kaynak katkısı olacağını vurguladı.

Bandırma Belediyesi ayrıca 2015 yılına ait çalışma raporunu kitapçık haline getirerek tüm meclis üyelerine dağıttı.

/resimler/2016-4/7/0035150863426.jpg



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı