Genel Başkan Akyüz, "Tek güvencemiz birlik ve beraber davranışımızdır."

Genel Başkan Akyüz,

Petrol İş Sendikası Üye Eğitim programında konuşan Genel Başkan Süleyman Akyüz, "Ortak paydamız iş yerinde birlik ve beraberliğimizi korumak, mücadelemizi ise emek platformu birleşenleriyle sürdürmek durumundayız."

Bandırma'da düzenlenen üye eğitim programına katılan Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz yaptığı açıklama ile dikkatleri birlik ve bütünlük olmaya çevirdi.

 

Genel Başkanı Akyüz, sendika olarak emek mücadelelerini meşru zeminde sürdürmek adına çaba sarf ettiklerini, günü kurtarma adına eylem ve mücadelelerini inatlaşma platformuna taşıyan sendikaların hak mücadelesindeki beklentilerinin sonuçsuz kaldığını vurguladı.

Akyüz "Biz siyasi parti değiliz, yapılmayacak şeyleri, yapılacakmış gibi söyleyemeyiz. 

Eylemler yapılmak için mi yapılacak yoksa amacına uygun olmak için mi yapılacak? 

Biz sendikayız, sivil toplum örgütüyüz, bir amaca ulaşmak istiyor isek, Biz Tuik'in rakamlarına inanmadığımız için önümüze enflasyon + refah paylarını koyuyoruz, ve 40 tane daha talepler yapıyoruz. Toplamı enflasyonun 2-3 katını buluyor, taslaklar hazırlıyoruz, şu anda enflasyonun 3 katında taslaklar hazırlıyoruz. Daha da küçüleceksiniz deniyor." dedi.

“O zaman mahkemeye gideriz !..”  yanıtına ise,

"Mahkeme kimin ya!… Esastan davanı kabul etmiyorlar, red ediyorlar davanı, hatta seni suçlu kabul ediyorlar. Ortalığı karıştırıyor diye, birde içeri atarlar seni… Arkadaşlar Türkiye'nin yargı ve yasama sistemi çalışmıyor, Yürütmenin nasıl çalıştığını görüyoruz. 

Dolayısı ile bütün bunların düzelmesi ve çalışması lazım. Yine biz şanslıyız niye? Elimizde sözleşme var.. " Dedi.

Genel Başkan Akyüz, 2 gün önce demir-çelikte Birleşik metal sanayiinde grev kararı alındığını, bunun karşılığı olarak ise milli güvenliğin tehdit edildiği gerekçesi ile 

eylem kararının ertelendiğini söyledi. 

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz'ün yaşanan sendikal sıkıntıları gündeme taşıdığı önemli konuları ekteki video kaydımızdan izleyebilirsiniz.

 

Petrol İş Sendikası üye eğitim toplantısına katılan Genel merkez Örgütlenme ve Eğitim Genel sekreteri Niyazi Recepkethüna ise örgütlenme ve üye eğitimlerine önem verdiklerini vurgulayarak 32 bin olan üye sayımızı 40 bin'e taşıdık, özellikle Bandırma ve bölgesinde yeni oluşan iş yerleri ile bu sayımızın bölge anlamında sayımız dahada artacaktır." dedi.

 

Petrol İş Sendikası Üye eğitim programına katılan Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Tuncay Topuz, çalışma hayatının sendikal  hareketlerini yakından takip ettiklerini örgütlü mücadelede önemli yeri olan eğitim buluşmaları ile işyeri güvenliği, işyerindeki birlik ve bütünlüğün sendikal mücadelenin yanı sıra iş verimliliğini arttırdıklarını vurguladı.

Petrol İş Sendikası Bandırma üyeleri daha sonra Genel merkez tarafından hayata geçirilen üye bilinçlendirme programı eğitim uzmanları Erhan kaplan ve Esra Keskin'in 

konferansını izladiler.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı