Genel başkan Nezdinde Teşekkür

Genel başkan Nezdinde Teşekkür

Alevi Kültür Derneğinden, Erdek Belediyesine CEM EVİ arsa desteği için genel başkan nezdinde teşekkür

Erdek Belediyesi, Alevi Kültür Derneği "CEM EVİ" talebini uygun görüp arsa tahsisi yapmış, ardından müfettiş mütalası ile devir iptal edilmişti. Daha sonra "satış" ile talebin gerçekleştiği Erdek'te bugün teşekkür ziyareti vardı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt beraberinde Erdek Alevi Kültür derneği Başkanı Sevim Kılıç ve yönetim kurulu Başkanlık makamında, Erdek belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı'ya teşekkür ettiler.

Genel başkan İsmet Kurt, gelinen noktada özgür ve demokratik bir ülkede yaşam hakkı olan insanların inançlarınıda özgürce yaşamaları gerektiğini gelinen noktada Türkiye'de kırsaldan merkeze 8 bin cem evi bulunduğunu, buralarda insanlar özgürce inançlarını yaşayıp, gelenek gereği vefatların ardından 3 gün taziye kabulünde bulunduklarını açıkladı.

Erdek belediye başkan vekili Hasan Yapakçı, Erdek belediyesinin yoğun şekilde müfettiş incelemesine tabi olmasından kaynaklanan performanssızlığın bazı çalışmaların aktif olarak hayata geçirilmesini engellediğini, bununla birlikte Cem Evi talebi sonrası tahsis edilen arsanında bu nedenle iptal edlip daha sonra satış prasedürü ile Cem evine kazandırıldığını açıkladı.

Ziyarette, yeni yapılacak Cen Evi inşaatı içinde katkı taleplerine aynı oranda yasalar çerçevesinde yardımcı olacaklarını belirten başkan Vekili Hasan Yapakçı, Alevi Kültür Dernekleri genel merkezi olarak Erdek'in sosyal ve ekonomik yapısına uygun, mimari tarzı ve çevresi ile yakışan bir yapı olacağına inandığını söyledi.



Anahtar Kelimeler: Genel başkan Nezdinde Teşekkür
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı