Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Genel Başkanı Gültekin Uysal:

Bu misyonu asla kimseye yağmalatmayacağız..”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal:

“Bu misyonu asla kimseye yağmalatmayacağız..”

“Türk Milleti bu zulmü icra edenlerin isimlerini unuttu. Ancak bu zulme maruz kalanları, başta başvekilimiz olmak üzere gönüllerine nakşetmiştir.”

“ 27 Mayıs, bir eşkiya hareketidir.”

“Türkiye’nin bir daha bu tür eşkıya hareketleriyle karşılaşmaması adına, demokrasimizin üzerindeki darbe düşüncesinin gölgelerini silmek adına, bugün yapılan mücadelelerin, verilen emeklerin boşa gitmemesi adına bu misyonu, asla kimseye yağmalatmayacağız”

Demokrasi şehitleri eski başbakanlardan  Adnan Menderes ve bakan arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı idam edilişlerinin 52’inci yılında Topkapı’daki mezarı başında, Anıt Mezarda anıldı. Anma töreninde bir konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “ Bu misyonu asla kimseye yağmalatmayacağız..” dedi.

27 Mayıs’ın bir eşkiya hareketi olduğunu söyleyen Genel Başkan Gültekin Uysal, “Türkiye’nin bir daha bu tür eşkıya hareketleriyle karşılaşmaması adına, demokrasimizin üzerindeki darbe düşüncesinin gölgelerini silmek adına, bugün yapılan mücadelelerin, verilen emeklerin boşa gitmemesi adına bu misyonu, asla kimseye yağmalatmayacağız. Türk Milleti bu zulmü icra edenlerin isimlerini unuttu. Ancak bu zulme maruz kalanları, başta başvekilimiz olmak üzere gönüllerine nakşetmiştir.”diye konuştu.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da organize edilen anma törenine çok sayıda demokrat partili katıldı.. Demokrat Parti’nin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Adnan Menderes ve arkadaşları için mezarı başına gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve partililer dua etti.

Ardından anma törenine katılanlara hitaben bir konuşma yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, şunları söyledi:

Darbelerin devlet tarihleri açısından bir utanç olduğunu dile getiren Uysal şunları söyledi:

“ 27 Mayıs, bir eşkiya hareketidir. “

“ 27 Mayıs; ‘milletiyle didişen bir rejimin adı asla Cumhuriyet olamaz’ diyerek demokrasiyle taçlandıran bir anlayışa karşı bir deli gömleği giydirme hareketidir. Bir eşkiya hareketidir. Başbakanımız Adnan Menderes ve onun kader arkadaşları, kabir arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ve bu büyük hizmet kervanına emeği geçenleri hepsini, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz.

Bugün mezarları başında andığımız başta şehit başbakanımız Adnan Menderes ve onun arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve burada ismini sayamayacağımız hizmet kervanına emeği geçen, kanlarıyla canlarıyla bir adanmışlık duygusu içerisinde bugün hepsini rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Milletlerin zaman zaman hafızasını tazelemesi gereken günler vardır. İşte biz de bugün sadece resmi tören icra etmiyoruz. Dün yaşananlarla beraber, bugünün muhasebesini iyi yaparak, geleceğe dair salim bir iradeyle beraber, aklı selim bir düşüncenin hakim olması için geleceğimizi arıyoruz.

Dünü olmayanların, yarını olmayacağını da biliyoruz. Dününü idrak etmiş olmayanların pusulasını kaybedebileceğini de biliyoruz.

Hangi düşünceden olursa olsun bu iradeyi dün yargılayanların bugün, kendilerine referans verme ihtiyacı hissettiklerini görüyoruz. Birtakım anlayışların dışında Demokrat Parti’nin yaptıklarını ve abide şahsiyetlerinin hizmetlerini, kimsenin yadsıyamadığını görüyoruz.

Hakikatin güneş gibi olduğunu, gözlerinizi kapatsak da içine sızacağını iyi biliyoruz. Türk Milleti bu zulmü icra edenlerin isimlerini unuttu. Bu zulme maruz kalanları başta başvekilimiz olmak üzere gönüllere nakşetmiştir.

Dün Menderes’in sorumluluğu neyse, Özal’ın, Demirel’in neyse bugün de aynı anlayış içinde milletimizin huzurundayız. Türkiye’de millete kendi inançlarını, kendi değerlerini dayatanlara karşı, milletin inanç ve değerlerini veri kabul eden bir anlayışın sahibiyiz.

Büyük demokratlar gücümüzü birleştirelim”

Demokrasiyi halka rağmen halkçılık olarak algılayan öte tarafta halk goygoyculuğu olarak anlayanlara karşı sadece lafzıyla değil, ruhuyla demokrat olanların sahibi ve sesi olarak hep beraber sözümüzün değerini yükseltmek durumdayız.

Bugün işlerine geldi mi Menderes diyenlerin, işlerine geldi mi Özal diyenlerin, işlerine gelmedi mi, ‘bizden önce ne yapıldı ki’ diye soranlara karşı büyük demokratlar olarak gücümüzü birleştirmeliyiz.

Sesimizi yükselttiğimizde üstlerine vurulan boyaların kazındığı gibi bu büyük demokratların hizmetleri de düşünceleri de milletimizin önünde berraklaşacaktır.

Demokrat partinin hizmetlerini ve bu çizgi içinden gelerek milletin iradesini taçlandıranlara teşekkür borcumuz vardır. Onların bize bıraktığı mirası daha da ileriye taşıma noktasında mesuliyetimizi yerine getirmek durumundayız.

Türkiye, darbe dönemlerini geride bıraktı.

Bütün yön levhaları milleti gösteren bir hareketin sahibi olarak bugün de bütün levhalarımız milleti göstermektedir. ‘Haksız bir davanın sultanı olacağımıza, haklı bir davanın zerresi oluruz’ anlayışı içinde bu çizginin devamı olarak, bu bayrağın sahipleri olarak mücadelemizin sahibiyiz. O nedenle namussuzlarla kazanacağımıza, namuslularla mücadele etmeyi şiar olarak benimsemiş bir hareket olarak yine yolumuza devam etmek durumundayız.

İp’e giderken milletinden başka hiçbir kaygı taşımayan, Allah’a teslimiyet içerisinde gönül rahatlığı içerisinde o yolda yürüyenlerle aynı anlayış içerisinde biz de bu yolu devam ettirmek durumundayız.

Demokrat parti anlayışı olarak, hangi kesimden olursa olsun, bu iddiaya sahip çıkma noktasında irade gösterenlere, bu büyük demokrat partinin bugünkü temsilcileri olarak müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz.

Allah’ın, tarihin seyrini değiştirmiş bu büyük millete, dün olduğu gibi bugün de daha büyük başarılar bahşedeceğine inanıyorum. Zafer günleri olduğu kadar, hüzün günlerinde de bu ortak hafızanın idraki içindeyiz.

Türkiye’nin bir daha bu tür eşkıya hareketleriyle karşılaşmaması adına, demokrasimizin üzerindeki darbe düşüncesinin gölgelerini silmek adına, bugün yapılan mücadelelerin, verilen emeklerin boşa gitmemesi adına bu misyonu, asla kimseye yağmalatmayacağız”

Özel defteri imzaladı..Lokma ikram edildi..

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal daha sonra Menderes Vakfına geçerek özel defteri imzaladı.. Anma günü nedeniyle Şehit devlet adamları için katılanlara Demokrat Parti İl Başkanlığı tarafından lokma ikram edildi..

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı