Genel- İş `ten Basın açıklaması

Genel- İş `ten Basın açıklaması





DİSK/GENEL-İŞ SENDİKASINDAN BASINA VE KAMUOYUNA

Biz DİSK / Genel-İş Sendikası Bandırma Şubesi olarak örgütlü olduğumuz yerlerde üyelerimiz ile ve İşverenlerle Belediye Başkanları ile iyi diyalog içinde ve Barışık olmaktan YANAYIZ.

Dediğimiz gibi saflaşmak, bir birimize düşman olmak, taraf olmak, her hangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmak istemiyoruz” bunları etik ve doğru bulmuyoruz. Yalnız işçi sınıfı ve emekçiler yaşamı için ve ülkenin geleceği için sadece sendikal mücadele vermesi yeterli değildir” bunun yanında siyasal ve idaolojik mücadele vermek zorundadır.

Bu saflaşmalar ülkemize ve halkımıza zarar verir, birileri de nemalanır” Genel iş sendikası olarak ziyarete gittiğimiz Belediye Başkanları kendilerinin işçisiyle memuruyla yapmış oldukları hizmetleri ve ödemiş oldukları borçları bize söylemekteler, yapmış oldukları hizmetleri bize tek tek göstermekteler ve paylaşmaktayız.

Göbel Belediye Başkanı da AKP lidir” veya hangi siyasi partiden olması önemli değildir” kendilerine gittiğimizde yapmış oldukları hizmetleri görüyoruz” ve kendilerine aynen dediğimiz şudur, Başkanım daha kafanızda bitiremediğiniz güzel hizmetler ve projeler vardır” inşallah bir daha halktan güven oyu alırsınız yeniden seçilerek düşündüğün hizmetleri yapma fırsatı bulursun diyoruz. (İNŞALLAH KAZANAMAZSINIZMI? DEMEMİZ LAĞZIM)Bizim dememiz ile olması mümkün mü bunun kararını halk verecektir.

Bu söylemlerin aynısını da Avşa Belediye başkanımıza da söyledik” ve tüm Belediye Başkanlarımız bize hep dert yanmıştır” daha önceki yönetimden şu kadar borç kaldı” bu kadar borç ödedik” en azından o borçlar olmasaydı daha güzel hizmetler yapardık diye tüm belediye Başkanları dert yanmaktadır.

Borçlu olmayan Belediye varmı dır acaba” Türkiye de bırakın borçlu olmayan belediyeyi borçlu olmayan işçi ve memur varmıdır.

Tabi ki biz genel iş sendikası bandırma şubesi olarak tüm Siyasi Partilerle ve sivil toplum örgütleriyle barışık olmaktan yanayız” ve de kötülemekten ve çirkin sözlerden yana değiliz”  biz hiçbir Siyasi Partiyi kötülemedik” tabi ki eksilerimizde olacaktır” artılarımızda olacak, biz ne diyoruz” artılarımızla birlik ve beraberlik içinde ülkemiz ve milletimiz adına BİRLİKTE olalım diyoruz” bir araya gelerek konuşarak ülkemiz ve milletimiz adına eksilerimizi artıya çevirelim diyoruz.

Yok sen şunu dedin” yok sen bunu dedin” bu şekilde saflaşmalar bizi nereye götürür diyoruz.

Bugün balığın karada yaşaması mümkün değilse, Sendikal mücadeleyi de siyasal mücadeleden ayrı düşünemezsin” ve de siyasal mücadeleyi sendikal mücadeleden de ayrı düşünemezsin, düşündüğün zaman zaten ayrışmaya gireriz doğruda olmaz.

Biz Genel İş Sendikası Bandırma Şubesi olarak hiçbir partiyi özel, şahsi, haksız yere eleştirmedik” ve de eleştiremeyiz” yanlışın yanında da olmayız” bu böyle bilinsin hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olamayız” ama artılarımızla birlikte ülkemiz ve milletimiz adına çalışabiliriz diyoruz.

Bugün Bandırma Belediye yönetiminde, hangi siyasi parti olursa olsun söyleyeceğimiz kelimeler değişmez, dün ne dediysek bugünde aynısını diyoruz.

Her siyasi partinin veya sendikaların kendilerine veya millete göre eksileri olabilir, bu eksilerle bir birimize saldırmayı doğru bulmuyoruz” biz genel iş sendikası olarak doğrularımızla bir araya gelmek birlikte mücadele etmek istiyoruz.

Bugün borçlu olmayan Belediye varmıdır” İzmir Büyük şehir Belediyesinin – Ankara Büyük şehir belediyesinin – İstanbul Büyük şehir belediyesinin bir önceki Belediye yönetiminden borcu kalmamış mıdır” kesinlikle kalmıştır” zaten kalmamıştır diyen bir Belediye Başkanı yalan söylüyordur.

Bizim dediğimiz aynen şöyledir” bize değer veren siyasi görüşün yanında olacağız ama her siyasi parti ile ve sivil toplum örgütleriyle barışık olacağız diyoruz.

Biz hiçbir siyasiyi partiyi” bir birine sokmayız” karşı karşıya getirmeyiz” çünkü biz genel iş sendikası olarak her zaman barıştan yanayız.

Üyemizin sayısı düşük olabilir” DİSK güçlü bir Sendikadır” Genel İşi kapatmaya kimsenin gücü yetmez” kapatmak isteyenlere 15-16 Haziranı hatırlatırım” eğer biz Bandırma Şubesi olarak öyle bir tedirginliğimiz olsaydı” hemen örgütlemeye girerdik” çünkü Genel İş güçlü olmanın yanında öncelikle üyelerinin hak ve menfaatlerini öncelikle düşünen bir sendikadır. HİCAZET SENDİKACILIĞI ve MÜCADELESİ VERMİYORUZ. Bugün işçiye yapılan saldırılar ortadadır” bunu hangi siyasi görüş yaparsa yapsın, biz doğru bildiklerimizi ve yanlışları söylemeye devam edeceğiz.

Borların Satılmasından Kamu yerlerinin özelleştirilmesine” taşeron adı altında çalışan işçileri düşük ve kuralsız çalışmaya mahkum ediliyorsa, küreselleşme yasal hale getiriliyorsa bunları söylemek doğru değilmidir.

İşçi istihdam bürolarının açılması” kıdem tazminatının fona aktarılması” ve mezarda emeklilik yaşının yasal hale getirilmesi bunlar insanlık suçu değilmidir.

Bandırma Belediye yönetimi 23 işçiyi ihtiyaç fazlası diye başka kurumlara yolladı” biz genel iş sendikası olarak bunları da doğru bulmadığımızı söyledik” Belediye önünde vede ilçe örgütünün önünde doğru olmadığını yanlış yapıldığını bağırmadık mı? Eylem yapmadık mı? yanlış nerde yapılıyorsa” ve kime yapıldığı da çok önemli değil biz ordayız. Biz halkımızı ve ülkemizi seviyoruz.

DİSK/Genel-İş




olcay yılmaz
26.05.2012 21:39:34
SAYIN BASKANIM TARAFSIZLIĞINIZA GÖLGE DÜŞÜRECEK HİÇBİR DAVRANIŞINIZIN OLMADIĞINI BİLMEK VE SU GÖTÜRMEZ MEMLEKET VE VATAN SEVGİNİZ HERZAMAN TAKDİR GÖRECEKTİR GÖREVİNİZDE BASARILAR DİLERİM

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.1 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.2 ° / 8.5 ° false