Genel İş`ten vekil ziyareti

Genel İş`ten vekil ziyareti

GENEL-İŞ SENDİKASI BANDIRMA ŞUBESİNDEN, BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ OLAN ESKİ SENDİKACI SAMİ TÜRKMENE NEZAKET ZİYARETİ

Başkan vekili; Sami Türkmen sendikacılığı iyi bilen toplumsal ve örgütsel düşünen toplumun yararına kendini adamış büyüğümüzdür.

Taşeron işçilerin sorununu bizim kadar iyi bilen kişidir, taşeron sorununu çözümünde duyarlı olacağını düşünüyoruz zaten bunun yanında da Başkanımız Dursun MİRZA nın verdiği sözde var taşeronu Bandırma Belediyesinde kaldıracağım demiştir.

Sermayeden kurulu AKP iktidarı ülkemizi taşeron cehennemine çevirmiştir, taşeron üzerinden işçi çalıştırmak emeği değersizleştirme politikasıdır ve insana insan gibi değer vermemektir.

Bandırma Belediyesinde çalışan taşeron işçilerin sorunu gerçekten büyük sorundur, bu sadece Bandırma Belediyesinde yaşanan sorun değildir, Türkiye’nin her yerinde yaşanan sorundur, taşeron işçilerin aldıkları maaşlar çok düşüktür, çalışma şartları yasaya uygun değildir, düşük ücrete güvencesiz köle düzeninde çalıştırma ve zenginleri daha zengin yapma politikasıdır.

Kadrolunun almış oldukları haklara sahip değiller ve aynı ortamda dâhil oturamamaktadırlar aynı masada yemek yiyememektedirler kadrolu işçi işe gitmek için Belediyenin verdiği pasoyla gitmektedir ama şirket işçileri parayla gitmek zorundadır.

Türkiye genelinde Şirket işçilerin doğru dürüst soyunma, giyinme ve toplanma yerleri bile yoktur. Ve bunun adı ayrıştırmadır dahası böl parçala ve güvencesiz bırak, sonra istediğin gibi köle düzeninde çalıştırma politikasıdır.

Sadece taşeron işçisinin sorunu olarak görmemek gerekir, eğer kadrolu işçiler taşeron işçilerinin sorununa destek vermezlerse yarın kadrolu işçilerde, taşeron işçilerinin durumuna düşeceği bir gerçektir.

Sermaye hükümeti AKP taşeron işçileri yasasını çıkarmalarının asıl amacı sendikaları tasfiye etmektir işçilerin toplu sözleşme hakkını ellerinden almaktır.

Tüm işçileri güvencesiz bırakmaktır kendi ücretini belirleme hakkını ellerinden almaktır ve sonra çok yakında kurulacak olan işçi istihdam bürolarına bağımlı hale getirmektir ve bu sayede de işçinin geciktirilmiş alacağı olan ve güvence olarak gördüğü kıdem tazminatlarını fon adı altında ortadan kaldırmaktır.

Ve bunlar insan onuruna yakışmayan bir çalışma biçimidir, bu düzen yerle bir edilmelidir, bu düzeni yerle bir edecek olan işçi sınıfıdır.

İşçi sınıfı öz gücüne kavuştuğunda başaramayacağı hiçbir şey yoktur, işçi sınıfı baskıya ve sömürüye karşı baş baldır’ı ruhunu ortaya koyacak ve emekçilerin birliği sermayeyi bir gün mutlaka yenecektir.

Bu sömürü anlayışını, anlayış olarak gören siyasi irade, emeğe ve emekçiye değer veriyor diye düşünmek doğru değildir ve bu anlayışları emeğe ihanet olarak görmekteyiz, taşeronlaştırmaya karşı olmayan ve kazanılmış haklara saldıran siyasi iradeleri işçi sınıfı bir gün mutlaka kırmızı kart gösterecektir.

Bandırma Belediyesinde DURSUN MİRZA ve ekibi Taşeronlaştırmayı kaldıracak olan anlayış olduğuna inanıyoruz, Şirket üzerinden çalışan emekçiler, Başkanımız ve ekibine çok güvenmekteler Belediye Başkanımız ve yönetimi taşeronları Bandırma Belediyesinde def edecektir yeniden iktidara mutlaka gelecektir demektedirler.

Yerelde ve genel seçimlerde işçinin haklarına saldırmayan siyasi irada demokrasinin önemli sınırlarını çizmiş ve emekçilerin gönlünde yer edinmiş siyasi irade olacaktır, bu siyasi partiyi de emekçiler yerelde ve genelde iktidara tek başına taşıyacağı siyasi anlayış olacaktır.

 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı