Genel kurul vaatleri rafa kalktı

Genel kurul vaatleri rafa kalktı

162 sayılı Erdek Zeytin Kooperatifince alım istasyonları tasarruf tedbirlerine takıldı.

Merkezi Bursa'da bulunan sekiz zeytin koopratifinin ortak birliği MARMARABİRLİK'te zarar eden koopratiflerin mali cetvellerini düzenlemesi noktasında dayatması koopratif ırtağı zeytin üreticisini sıkıntıya soktu.

Geçtiğimiz mali kurulda bütçesi oanaylanmayan 162 sayılı Erdek zeytin Kooperatifinde, genel kurul sonucu beklentilerle örtüşmeyince fatura birkez daha üretici ortağa kesildi.

162 Sayılı Erdek zeytin Kooperatifi yönetimi göreve getirildiği genel kurulda öne sürdüğü vaatleri unutarak, tasarruf tedbirlerinin ardına sığındı. 162 Sayılı Erdek Zeytin Kooperatifi önceki hafta başlattığı alım kampanyasında öne sürdüğü yaptırımlarla üreticiyi mağdur etti.

Zirai mücadeleki olumsuzluklar nedeni ile oldukça zor ve maliyetli bir sezonu geride bırakan Zeytin üreticisi, hasatın başlaması ile rahat bir nefes almayı beklerken kooperatif yönetiminden gelen alım kısıtlaması nedeni ile iki ayağı bir pabuca girdi.

162 Sayılı Erdek zeytin Kooperatifi tasarruf tedbirleri gerekçesi ile kırsal mahallelerde gerçekleştirilen alım istasyonlarının önemli bölümünü kaldırdı. Bu kapsamda Ormanlı, Turan, Doğanlar, İlhan, Şahinburgaz, Kestel, Çakıl ve Paşalimanı adası alım istasyonlarının iptal edilmesi bu mahallelerdeki üreticinin mağdur olmasına neden olundu.

Ortak haklarını elinin tersi ile iterek, mali cetvellerin öncelikli olduğu prensibi ile sürdürülen alım kampanyası kırsaldaki küçük üreticiye büyük mağduriyet getirdi.

Günlük hasadı az olduğu için, ortak nakliye aracı ile zeytinini koopratife gönderen üretici, Erdek zeytin koopratifinde eksper markajına takılıp geri dönen ürünü ile ikinci bir mağduriyet yaşıyor.

Kırsal alım istasyınlarının kaldırılması ile yaşanan mağduriyet, hasatta elde edilen ürünün yolda dolaşırken yumuşayıp yağlığa dönüşmesi üreticinin büyük zarara uğramasına neden olurken, ürünün yağlık baremine düşmesi Erdek zeytin Kooperatifi yönetiminin hanesine kar olarak işleniyor.

162 sayılı Erdek zeytin Kooperatifi yönetiminin alım kampayasındaki sıkı markajını güven oyu verilmeyen genel kurula bağlayan üretici, kelimenin tanımı ile kooperatif yönetiminin kampanyayı genel kurul rövanşı olarak görüp yetkisini ayrıcalıklı kullanarak çifrte standart uyguladığı görüşünde



Anahtar Kelimeler: Genel kurul vaatleri kalktı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli